Duurzaamheid

Duurzaamheid

Outdoor Gelderland (28 juni t/m 2 juli 2017), dat plaats vindt op Sportcentrum Papendal in Arnhem, richt zich sinds medio 2011 op mogelijkheden het evenement te verduurzamen. Die oriëntatie heeft geleid tot een nauwe samenwerking met Stichting kiEMT. Het evenement heeft de afgelopen jaren concrete maatregelen genomen om op de gebieden van energie, water, afval en transport een duurzaam beleid te voeren, naar de toekomst toe zal dit verder geïmplementeerd worden.


Stichting kiEMT is een samenwerkingsverband van ruim 180 bedrijven en instellingen die zich bezighouden met energie- en milieutechnologie in met name Oost-Nederland. In een brainstormsessie onder leiding van Rob Nas van kiEMT is het startsein gegeven voor de verduurzaming van Outdoor Gelderland. Diverse aan kiEMT en Outdoor Gelderland verbonden partijen hebben op de vier thema’s ideeën aangedragen voor de vaak dure en milieu-onvriendelijke oplossingen die de evenementenbranche kenmerken.


Outdoor Gelderland richt zich sindsdien op verschillende factoren om te verduurzamen. Er wordt gewerkt aan alternatieve energiebronnen, het beter scheiden van afval bij de bron, het aanwenden van afval als biomassa, het aanleggen van permanente faciliteiten voor water, elektriciteit, riolering en aan de bodems.


Men zit echter niet stil en is steeds nadrukkelijker bezig met dit onderwerp. De organisatie erkent dat het belangrijk is om op een maatschappelijke verantwoorde wijze bezig te zijn als evenement, de duurzame oplossingen hebben echter ook een positief effect op de kosten. Op korte termijn zal Outdoor Gelderland het duurzaamheidsprogramma nader uitwerken en publiceren. Stapsgewijs zullen de verschillende maatregelen de komende jaren worden doorgevoerd. Concrete doelstellingen die al vast staan zijn enerzijds de ambitie om het meest duurzame topsportevenement van Nederland te worden, en anderzijds om Outdoor Gelderland CO2-neutraal te laten plaatsvinden.

"Iedereen verdient een groene toekomst!"

Duurzaam ondernemen wordt, ook in het Nederlandse bedrijfsleven, steeds belangrijker. Echter is er nog veel onduidelijkheid over hoe duurzaamheid het beste kan worden toegepast en wat de mogelijkheden zijn. Tijdens Outdoor Gelderland 2017 wordt hét symposium georganiseerd over de wereld van duurzaam en biobased ondernemen. Waar liggen de kansen voor de hippische sector?

Geniet van een programma vol inspirerende sprekers:

Programma symposium donderdag 29 juni

15:00 uurOntvangst bij Congrescentrum Papendal
 Het sprekersprogramma vindt plaats op het sportieve Congrescentrum Papendal, nog geen 5 minuten verwijderd van Outdoor Gelderland. U wordt van harte ontvangen door onze hostesses en u kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje voorafgaand aan het sprekersprogramma.
15:30 uurWelkom door Jan Douwe Kroeske
 Deze innoverende dag onder leiding van Jan Douwe Kroeske die de rol van dagvoorzitter zal vervullen. Met zijn ervaring als programmamaker en presentator heeft hij een unieke visie ontwikkeld over de media- en duurzaamheidswereld.
15:40 uurHelga van Leur
 Helga van Leur, de beste weervrouw van Nederland, weet als geen ander hoe veranderlijk de wereld is en welk effect dit heeft op mens, natuur en dier.
16:05 uurCarmen Portocarero
 Carmen Portocarero van Avantium geeft met haar jarenlange ervaring in de internationale omgeving binnen de groene chemie en advocatuur een uniek beeld over praktische toepassingen van duurzaamheid.
16:30 uurDiscussiepanel 'De toekomst van de duurzame start-up'
  Michiel Scheffer, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, zal samen met ondernemer en onderwijzer in een interactief discussiepanel de toekomst en mogelijkheden van de duurzame start-up onder de loep nemen.
16:45 uurFinale Pitch & Win
 Drie studenten presenteren hun duurzame idee voor de toekomst in een pitch van 5 minuten. De winnaar(es) zal worden gekozen door een deskundig jurypanel, bestaande uit een expert pitch trainer van White Rabbit, een docent van Aeres Hogeschool Dronten en een vertegenwoordiger van Deloitte. De winnaar wint een jaar lang begeleiding van BKC en Deloitte om zijn of haar duurzame onderneming te ontwikkelen!
17:00 uurMax ter Horst
 Max ter Horst brengt met de E-kite een nieuwe dimensie aan duurzame energieoplossingen en biedt uitkomst aan lokale energie-coöperaties en ondernemers in het buitengebied.
17:20 uurBekendmaking winnaar(es) Pitch & Win
  De spannende ontknoping van de Pitch & Win.
17:30 uurMet duurzaam vervoer naar Outdoor Gelderland
 De prachtige bordeauxrode paardentrams van Stalhouderij Wijnand-Hazeleger zullen u naar het terrein van Outdoor Gelderland brengen. Geniet van dit authentieke en duurzame vervoersmiddel.
17:45 uurInnovatielab, laat u inspireren!
 Bezoek Outdoor Gelderland, waar topsport, ondernemen en duurzaamheid samenkomen. Laat u inspireren door de jonge en innoverende ondernemers in het Innovatiebal van Outdoor Gelderland.
Aansl.Netwerkborrel in de Champagnebar. Met prachtig uitzicht op de hoofdpiste van Outdoor Gelderland geniet u van topsport onder het genot van een hapje en drankje.

Wie op zoek is naar kennis en contacten mag uiteraard niet ontbreken! Meldt u nu aan via onderstaand inschrijfformulier.

INSCHRIJFFORMULIER SYMPOSIUM DUURZAAMHEID 2017

INSCHRIJFFORMULIER SYMPOSIUM DUURZAAMHEID VOOR STUDENTEN 2017