Aangepast Sporten - Outdoor Gelderland

Aangepast Sporten

Aangepast Sporten

Het internationale paardensportevenement Outdoor Gelderland heeft ook dit jaar de Aangepaste sportdag. Daarbij staat op woensdag 3 juli de aangepaste sporten centraal voor ruiters, bezoekers en vooral kinderen, met of zonder een beperking. De dag begint met de ontvangst van leerlingen van het speciaal onderwijs en basisonderwijs. Daarna zijn alle kinderen welkom bij de officiële opening van Outdoor Gelderland die om 13.00 uur plaatsvindt met een swingende dansclinic.  De toegang is gratis.

 

Ochtendprogramma aangepaste sportdag

Scholieren van speciaal onderwijs Lichtenbeek kunnen ‘s ochtends op Outdoor Gelderland verschillende sporten proberen zoals G-voetbal, handboogschieten, racerunning . Een ochtend vol educatie en bewustwording.

 

Gratis aangepaste sportdag in Jaar van het aangepast sporten

De aangepaste sportdag, die ook voor niet-paardenliefhebbers leuk is om te bezoeken, wordt in de regio breed gedragen. Het thema aangepaste sport is ook een belangrijk item op de agenda van Outdoor Gelderland’s hoofdsponsor Provincie Gelderland. 

Ook Outdoor Gelderland wil kinderen en jongeren met en zonder een beperking laten ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Daarnaast heeft het evenement zich gecommitteerd aan Stichting Parapaard dat therapeutisch paardrijden mogelijk maakt.


De aangepaste sportdag zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 3 juli. Het programma zal, wanneer bekend, op deze pagina gepubliceerd worden.