Bijeenkomst Hogeschool Van Hall Larenstein ‘Hippisch Gelderland Sterker Maken’ - Outdoor Gelderland

Bijeenkomst Hogeschool Van Hall Larenstein ‘Hippisch Gelderland Sterker Maken’

Amber Fijen wint Anemone Horse Trucks prijs
July 1, 2016
Gedeelde eerste plaats voor Remco Been en Felix Haßmann in CCV prijs
July 1, 2016
Amber Fijen wint Anemone Horse Trucks prijs
July 1, 2016
Gedeelde eerste plaats voor Remco Been en Felix Haßmann in CCV prijs
July 1, 2016
Toon alles

Bijeenkomst Hogeschool Van Hall Larenstein ‘Hippisch Gelderland Sterker Maken’

Vanmiddag om 14.00 uur was er op Outdoor Gelderland een bijeenkomst van Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij hadden hiervoor bedrijven en geïnteresseerden uitgenodigd. Hans van Tartwijk, docent fokkerij, heette iedereen welkom.

Hij vertelde over de Hogeschool en de opleiding Equine Sports & Business. Hogeschool Van Hall Larenstein is gelegen op twee locaties: in Leeuwarden en Velp. De school staat bekend als ‘groene school’ omdat alle studies agrarisch georiënteerd zijn. Hij introduceerde vier sprekers die ofwel student of leraar zijn op Van Hall Larenstein en één gastspreker van het Duitse online verkoopplatform ehorses.

Als eerste kwamen twee eerstejaars studenten aan het woord die het Nationale Scholen Concours hadden georganiseerd. Mirl Kersten en Sanne Böttcher vertelde wat het NSC is en hoe ze het organiseerden. Omdat de Van Hall Larenstein studenten vorig jaar het NSC wonnen, mochten ze het dit jaar organiseren. Het NSC bestaat uit vier onderdelen: dresuur, springen, exterieur en voorbrengen en de kennisquiz. Bij ieder onderdeel strijdt een koppel van één school tegen de andere scholen. I§e1fbn 2017 wordt het NSC georganiseerd door de leerlingen van Prinsentuin uit Breda.

De tweede spreker was Annika Rettig, docent online marketing. Zij deed een interactieve presentatie, waarbij ze de gasten vertelde over online marketing en hoe dit gebruikt wordt in het huidige bedrijfsleven. Online marketing is een nieuwe module van de hogeschool.

Daarna vertelde Veroniek Pieper, 2e jaars student, over haar innovatieve project uit het tweede jaar. In de 3e en 4e periode van het tweede jaar, moeten de Equine Sports & Business studenten een innovatief project opzetten. Het project van Veroniek en haar groep was zo succesvol dat ze het daadwerkelijk gaan realiseren. Vanwege patentredenen kon ze nog niet vertellen wat het project precies inhield. Wel vertelde ze het proces wat ze hadden doorlopen.

Als vierde spreker kwamen Maika Willemsen en Imke Leemans, derdejaars studenten. Zij vertelde over het onderzoek dat zij moesten verrichten in de hippische sector. Als onderdeel van het 3e jaar moesten zij een mini-thesis schrijven, dit als voorbereiding op het afstuderen. Het onderwerp was ‘The influence of riders actiontype profile on rein tension’. Dit onderzoek hebben zij zo goed afgerond dat ze zijn gepubliceerd bij ISES.

De laatste spreker was een gastspreker. Lena Büker, directrice bij ehorses, vertelde over de online marketing die hun bedrijf toepast en waarom online marketing de toekomst is.

Als afsluiter van deze bijeenkomst konden de gasten en sprekers de vastgoedborrel op Outdoor Gelderland bijwonen.

Comments are closed.