Outdoor Gelderland Bixie Event

Kinderen zijn welkom op Outdoor Gelderland en er is ook heel veel voor ze te doen.

Wat hebben we gedaan in 2023?

 

Een kinderdorp waar de kids zich ELKE dag konden vermaken.

  • Workshops om te volgen
  • Schminken
  • Spelletjes spelen
  • Stokpaard races
  • In het weekend ponyrijden op suuuuper lieve pony's

Op woensdagmiddag zijn we gestart met een heuse kindermiddag met leuke spelletjes in en rondom pony’s: schminken, een speurtocht over het hele terrein en zelfs ponyrijden.

Maar dat waren niet de enige vrolijke gezichtjes op het bixieterrein.

‘s Ochtends waren kinderen - en ouderen - te gast met een beperking. Meer dan 40 kinderen en 25 volwassenen mochten kennis maken met paarden en zelfs een rondje paardrijden. Ze sprongen een crossparcours met stokpaardjes en hebben een bus beschilderd met hun creatieve uitspattingen.

Terwijl we met de groep naar de VIP liepen om naar de sport te kijken zei één meisje: “dit was de gelukkigste dag van mijn leven”.

Paardensport is leuk op topsportniveau, maar minstens zo bijzonder als je er mensen zomaar gelukkig van kan maken.

Kidsclub

Ook de kinderen uit de omgeving hebben een fantastische middag gehad. Maar liefst 60 kinderen hebben deelgenomen aan het middagprogramma. 

Op het terrein van Outdoor Gelderland is een speurtocht uitgezet. Door het beantwoorden van diverse vragen kunnen er op diverse locaties letters verzameld worden. De letters vormen samen een woord. De groep met de snelste tijd en het juiste woord ontving een leuke prijs.

mini persconferentie

In het perscentrum van Outdoor Gelderland konden twee groepjes 15 minuten lang vragen stellen aan een internationale dressuur- of springruiter.

bekijken sport met een topsporter

De kinderen gingen samen met iemand die veel weet van topsport op de tribune zitten. De kinderen en kregen uitleg over de sport en kunnen vragen stellen.

Natuurlijk was er ruimte voor schminken, ponyrijden, knutselen en sapjes persen van biologische appeltjes. Al met al een heerlijke start van Outdoor Gelderland.