One Switch Clinics - Outdoor Gelderland

One Switch Clinics

Ruiterfit met One Switch

One Switch op Outdoor Gelderland 

Wij kijken met een fantastisch gevoel terug op Outdoor Gelderland. Wat een prachtig evenement was dit om aanwezig te zijn! We hebben een groot aantal bezoekers mogen trainen en analyseren (totaal bijna 230!). 

Op de woensdagochtend mochten wij 170 kids voorzien van een leuke Ruitervitaal activiteit. Garry ging aan de slag met 5 groepen van 10 kinderen met een beperking van het Prisma College. Sommige kinderen hadden ook fysieke uitdagingen, maar desondanks hebben zij zich voor de volle 100% ingezet en hebben zij allemaal lekker bewogen. Janneke ging met ondersteuning van Amber van Lavieren (internationaal eventing amazone) aan de slag met 6 groepen van 20 kids van Basisschool De Boomhut. De trainingen waren kort maar effectief. Elementen als reactievermogen, balans, spierkracht, houding en corestabiliteit kwamen aan bod. De kinderen pakten het super op, er is veel gelachen maar ze hebben ook serieus hun best gedaan! 

Op donderdag waren we aanwezig tijdens de VHL Green Innovation ondernemersdag en mochten we spreken over ons bedrijf en de mooie samenwerking Samen VITAAL met onder andere de KNHS en PAVO Paardenvoer. Er waren interessante sprekers aanwezig over innovatie en duurzaamheid in de paardensport en ook onderwerpen als duurzaam ondernemerschap en paardenwelzijn kwamen aan bod. We waren erg onder de indruk van de verhalen van docenten en studenten van Van Hall en Larenstein college over het verduurzamen van de paardensport, de ideeën waren creatief en verhelderend! Na afloop hebben we gezellig geborreld en gesproken met de aanwezigen. 

De overige drie dagen waren wij ook aanwezig op Outdoor, dit keer met onze eigen stand naast Soso BIXIE events. Hier hebben we menig amazone en ruiter mogen ontvangen om een Ruitervitaal test af te nemen en advies te geven over verbeterpunten op gebied van hun fysieke fitheid, voeding en arbeidsrustverhouding. Een aantal komen ook nog eens langs bij ons in Rhenen voor verdere begeleiding. Ook de BIXIE kids waren regelmatig bij ons te vinden, bijvoorbeeld voor een balanstestje op de bosubal. 

Al met al zijn wij overweldigd door alle gezelligheid, enthousiasme en gedrevenheid, zowel van de bezoekers als van de deelnemers. We zijn de organisatoren erg dankbaar voor deze kans en kijken uit naar de editie van volgend jaar. Wat een pracht evenement! 

Ben jij benieuwd naar onze begeleiding en wil je dit ook eens ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak of meer info! 

Tot snel! 

 

Met sportieve groet, 

Team One Switch


Outdoor Gelderland en One Switch slaan handen ineen

 

Tijdens Outdoor Gelderland 2019 zal One Switch op woensdag, zaterdag en zondag ruiterfit clinics gaan verzorgen  voor de jeugdige ruiters en amazones en breedtesporters. Niet alleen de finalisten die tijdens Outdoor Gelderland in de finales rijden voor de hoogste plaatsen zijn welkom, maar ook alle deelnemers die zich tijdens de kwalificatiewedstrijden van de Outdoor Gelderland Stoeterij Sterrehof Trophy en de Jeugddag Outdoor Gelderland hebben ingeschreven en natuurlijk de deelnemers en ouders van de BIXIE-rubrieken mogen deelnemen. De toegang is gratis!

 

De clinic gaat van start met een leuke en uitdagende groepstraining waarin oefeningen terug zullen komen die van belang zijn bij het verbeteren van de ruitersportspecifieke vaardigheden. De clinic wordt afgesloten met een presentatie over het belang van voeding, training en arbeidsrustverhouding. Deelname aan deze clinic is gratis, dus geef je snel op via info@outdoorgelderland.nl!! Ook tijdens de BIXIE-dag zal One Switch een leuke activiteit organiseren zodat ook de kleinsten lekker actief aan de slag kunnen. Een mooi prgramma dus!


One Switch biedt sportspecifieke trainingen op maat voor ruiters en amazones die zowel op professioneel als amateursniveau paardrijden binnen verschillende disciplines, waaronder dressuur, springen en eventing. Dit kan zowel op individueel niveau (Personal Training) als in groepsverband. De trainingen worden afgestemd op het niveau van de deelnemers, wat ze voor iedereen toegankelijk maakt. Ook een Ruiterfit Test is mogelijk om te kijken hoe het is gesteld met jouw ruiterspecifieke vaardigheden.  Hiervan ontvang je een digitaal rapport en een trainingsschema waarmee je je vaardigheden kan verbeteren via de One Switch App. One Switch komt op locatie, maar heeft ook een trainingslocatie binnen Trisport Rhenen. 

 

One Switch App

Naast fysieke trainingen is het ook mogelijk om online begeleid te worden met een online individueel trainingsplan middels de One Switch App. Dit kan worden ingezet als aanvulling op Personal Training of groepstrainingen, maar kan ook een middel zijn voor de ruiter of amazone om zelfstandig met zijn/haar ruiterfitheid aan de slag te gaan.  De One Switch App beschikt ook over een community, uitdagingen, een persoonlijk profiel en een voedingsregistratiefunctie. Tijdens Outdoor Gelderland heeft One Switch een leuke aanbieding voor de deelnemers die zich die dagen aanmelden voor de One Switch App, dus kom gezellig kennis maken. 

 

Voedingsadvies

Bij (Top)sport hoort ook een goede voeding. Ruiters en amazones maken vaak lange dagen en verrichten veel fysieke inspanning. Daar hoort voedzame voeding bij, waarmee de ruiter/amazone met voldoende energie de dag door kan komen en optimaal kan presteren. Ook op dit gebied kan One Switch adviseren, middels de One Switch App of één op één. 

 

Bent u enthousiast en wilt u meer informatie of kennis maken? Neem dan vrijblijvend contact op. 

www.oneswitch.nl

info@oneswitch.nl