Duurzaamheid - Outdoor Gelderland

Duurzaamheid

Duurzaamheid

SummerLabb reist af naar Outdoor Gelderland 

 

Outdoor Gelderland richt zich al jaren op mogelijkheden om het evenement te verduurzamen. Wij hebben de afgelopen jaren concrete maatregelen genomen om op de gebieden van energie, water, afval en transport een duurzaam beleid te voeren. Outdoor Gelderland richt zich sindsdien op verschillende factoren om te verduurzamen. Er wordt gewerkt aan alternatieve energiebronnen, het beter scheiden van afval bij de bron, het aanwenden van afval als biomassa, het aanleggen van permanente faciliteiten voor water, elektriciteit, riolering en aan de bodems en het overdragen van kennis.

 

SummerLabb, het rondreizende duurzame platform van Jan Douwe Kroeske, is aankomende editie voor het eerst aanwezig op Outdoor Gelderland. SummerLabb is namelijk op zoek naar een nieuwe burgemeester. En wel naar de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee! Dus heb je altijd al burgemeester willen worden, heb je een goed idee voor alle samenwerkingen op zee of wil je graag jouw mening geven? Zoek ons dan even op.

 

Samen met TNO is dit nieuwe programma ontwikkeld, waarin publiek een stem krijgt in alle ontwikkelingen rondom de energietransitie in combinatie met de Noordzee. Wordt de Nieuwe Noordzee het nieuwe industriegebied of de nieuwe wildernis? De uitdagingen en zorgen rondom energie zowel op land als op zee komen daarnaast aan bod in de EnergieQuiz. Deze wordt op vrijdag, zaterdag en zondag geprogrammeerd om 14.00 uur en 17.00 uur.

 

Jan Douwe Kroeske, initiatiefnemer SummerLabb, over de deelname aan het evenement: “Fantastisch vooruitzicht om weer naar Outdoor Gelderland te komen. Paard en ruiter, en dus ook de hele branche, zijn al zo één met de natuur, dus wat kunnen we nog opsteken van de nieuwste ontwikkelingen?”.

 

SummerLabb is een platform dat innovatie en wetenschap naar een breder publiek brengt, zowel online als offline. SummerLabb bestaat inmiddels 10 jaar en werkt nauw samen met partners vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, multinationals en start-ups.