Partners

Outdoor Gelderland werkt samen met een aantal onderwijsinstellingen. Door deze samenwerking worden het bedrijfsleven en onderwijs met elkaar verbonden. Studenten doen praktijkervaring op en hebben kans om te netwerken.


Aeres MBO Barneveld:

Aeres MBO Barneveld beschikt met het eigen Aeres Hippisch Centrum over een unieke leer- en werkomgeving die inspirerend en uitdagend is. Een prachtige praktijklocatie, waarin het praktijkonderwijs van de hippische opleidingen van Aeres MBO Barneveld is ondergebracht. Met dit complete hippische terrein van maar liefst 6,5 hectare met binnen- en buitenrijbanen en hoefsmederij, kan Aeres hippische opleidingen van het hoogste kwaliteitsniveau aanbieden. De kracht van het centrum zit in de expertise die het uitstraalt en de professionals en ervaren instructeurs die hun passie overdragen op de studenten. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld.

De studenten runnen zelf het Aeres Hippisch Centrum, onder professionele begeleiding van docenten. Zo leren ze aanpakken, verantwoordelijkheid dragen en krijgen ze een realistisch beeld van de sector. Dit zijn belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om vraagt. Studenten doen hierdoor ervaring op die ze straks in hun werk goed kunt gebruiken.

 

Aeres Training Centre Barneveld:

Aeres Training Centre Barneveld heeft een groot aantal cursussen en opleidingen die je de kneepjes van het 'paardenvak' leren. De opleidingen voor volwassenen worden verzorgd door toptrainers met passie en kennis van paarden én didactiek. Aeres Training Centre Barneveld maakt gebruik van het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. Dit prachtige landgoed van 6 hectare beschikt over geweldige faciliteiten zoals praktijkoefenruimtes, een hoefsmederij, binnen- en buitenbanen, leslokalen, kantine, overdekte stapmolen, stallen, (gras) paddock, overdekte longeerbaan, weide en een galloppeerbaan van 600 meter. Heb je geen eigen paard? Geen probleem: voor veel opleidingen kun je gebruik maken van schoolpaarden die zijn geselecteerd om les mee te geven en gewend zijn om door verschillende mensen verzorgd en gehanteerd te worden.

www.aeresmbo-barneveld.nl