Jeroen Dubbeldam: ‘Outdoor Gelderland, daar wil je scoren’ - Outdoor Gelderland

Jeroen Dubbeldam: ‘Outdoor Gelderland, daar wil je scoren’

Mooie prestaties van Wimphof’s Hinde en Alicante
June 16, 2015
Stefanie van den Brink opnieuw als Gelders talent naar Outdoor Gelderland
June 17, 2015
Mooie prestaties van Wimphof’s Hinde en Alicante
June 16, 2015
Stefanie van den Brink opnieuw als Gelders talent naar Outdoor Gelderland
June 17, 2015
Toon alles

Jeroen Dubbeldam: ‘Outdoor Gelderland, daar wil je scoren’

PERSBERICHT 17/6 – Al drie jaar won hij de Grote Prijs van Outdoor Gelderland en elk jaar is hij er bij, tenzij dat de bondscoach hem nodig heeft voor een landenwedstrijd in hetzelfde weekend. Het topevenement van 30 junit tot en met 5 juli in Arnhem staat opnieuw met dikke letters in de agenda van Jeroen Dubbeldam.

Jaren geleden reed olympisch kampioen en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam al op Papendal tijdens CHampion Arnhem. Met de komst van Outdoor Gelderland in De Steeg won hij de Grote Prijs in 2006 met de KWPN-hengst BMC Nassau en in 2009 met BMC Van Grunsven Whisper, een mooi eerbetoon aan zijn sponsor en toenmalig hoofdsponsor van het evenement, BMC Adviesbureau. Outdoor Gelderland verhuisde in 2013 naar Papendal en direct won Dubbeldam de Grote Prijs nog een keer, nu met Utascha SFN.

“Op de een of andere manier ligt Outdoor Gelderland me dus wel”, lacht hij. “Het is natuurlijk een schitterend concours op een mooie locatie en alles is top voor elkaar. Maar je wil in eigen land ook niet zo maar mee rijden. Dan wil je ook laten zien waar je goed voor bent. Outdoor Gelderland is voor mij altijd een concours geweest waar ik wil scoren.”

Welke paarden Jeroen Dubbeldam dit jaar meeneemt voor het hoogste werk, beslist hij pas op het laatste moment. Groot is zijn internationale paardenbestand niet met vijf, zes paarden. “Ik heb nooit veel paarden voor het internationale werk gehad en dat wil ik nog steeds niet. Zo kan ik me goed op de paarden focussen. Wat ik mee neem hangt af van de verrichtingen tijdens CHIO Rotterdam deze week en of ik nog naar Falsterbo moet met het Nederlands team. In elk geval neem ik twee nieuwe paarden mee: Classic Man die eerder door de Duitser Toni Hassmann werd gereden en de zevenjarige Alfa Jordan Z, een veelbelovende nakomeling van de hengst Air Jordan Z.”

Eigenaar van Alfa Jordan Z is overigens de Russische ruiter Vladimir Beletzky, die het springtalent als vierjarige ontdekte in de veiling van de Duitser Holger Hetzel en daar 260.000 euro voor over had. Kortom, Jeroen Dubbeldam brengt weer iets speciaals mee naar Outdoor Gelderland.

In 2014 was er een Italiaanse overwinning in de Grote Prijs, maar waren de tweede, derde en vierde prijs voor Albert Zoer, Leopold van Asten en Bart Bles die dit jaar opnieuw aan de start verschijnen. De concurrentie is sterker dan ooit, met uit eigen land topruiters als Gerco Schröder, Jur Vrieling, Frank Schuttert, Marc Houtzager, Willem Greve en Wout-Jan van der Schans.

www.outdoorgelderland.nl / auteur Wendy Scholten

Comments are closed.