Muziek, show, educatie en toppers tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night - Outdoor Gelderland

Muziek, show, educatie en toppers tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night

Standhouders staan te trappelen!
June 22, 2016
Eigen tune voor Outdoor Gelderland
June 26, 2016
Standhouders staan te trappelen!
June 22, 2016
Eigen tune voor Outdoor Gelderland
June 26, 2016
Toon alles

Muziek, show, educatie en toppers tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night

Slechts zelden bundelen zoveel Nederlandse topdressuurruiters hun krachten tijdens een dressuurshow en dat maakt de GLOCK MidSummer Dressage Night op Outdoor Gelderland op voorhand al uniek. Op zaterdagavond 2 juli staan de spotlights op de mooiste dressuurpaarden van Nederland, die te zien zijn tijdens shows, clinics en in competitieverband.

Met een zangoptreden om 19.00 uur gaat de GLOCK MidSummer Dressage Night van start, direct gevolgd door een ‘rondje educatie’. Niemand minder dan Anky van Grunsven geeft een clinic met haar pupil Daniëlle Heijkoop op haar toppaard Siro. Hoe trainen zij samen richting de Olympische Spelen? Anky van Grunsven legt uit. Een tweede clinic wordt gehouden door Coby van Baalen en para-amazone Demi Vermeulen, die in de race is voor de Paralympics in Rio de Janeiro.

Teamwedstrijd
Strijd zal er geleverd door drie verschillende teams met drie ruiters die een ZZ-Zwaar proef, Prix St.Georges proef en Grand Prix kür op muziek rijden. Het team met de hoogste score wint en wat zal het spannend gaat worden! Het team met Daniëlle van Mierlo, Denise Nekeman en Patrick van der Meer gaat de strijd aan met de teams van DVB en Stal van Silfhout.

Marlies van Baalen vormt samen met Lisanne Zoutendijk en Kim Schmid het DVB-team. “Kim rijdt de Grand Prix kür met Theodoor, waarmee ze bij de Young Riders al succesvol was. Lisanne start Wattheau of Ringo Star. Ik neem Dion Johnson en Ben Johnson mee, één voor de teamwedstrijd en één voor de pas-de-deux die ik ga rijden met Glasten Krapels.”

DVB Foundation
De pas-de-deux wordt tussen de teamwedstrijden door verreden. Glasten Krapels is ondanks zijn handicap aan zijn armen en handen een succesvol para-dressuurruiter met diverse medailles op zak, mede dankzij de ondersteuning van de DVB Foundation. Marlies van Baalen kijkt naar de optredens uit. “Outdoor Gelderland doet altijd heel veel om de DVB Foundation onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Het is leuk om op deze manier te laten zien wat wij doen. Het wordt echt een leuke avond met show en muziek. Ik heb er heel veel zin in.”

Ook Jean-René Luijmes uit het Achterhoekse Silvolde is enthousiast. “Toen Alex van Silfhout mij vroeg om deel uit te maken van Team van Silfhout voelde ik me echt vereerd. Hij wilde een zo sterk mogelijk team en ik mag met Aswin de Grand Prix kür rijden. Diederik zou eerst niet rijden, maar rijdt nu de Prix St.Georges en Mark van de Donk de ZZ-Zwaar proef. Ik had eerst ergens anders een wedstrijd, maar deelnemen aan deze dressuuravond op Outdoor Gelderland is 10.000 keer mooier! En bovendien is het een mooie oefening voor het NK dressuur. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe kür op muziek, gemaakt door Foppe Eekma, voor de derde keer te rijden.”

Showblok Team Glock
Voordat de Grand Prix-ruiters aan de beurt zijn, is er een showblok door Team Glock. De exacte invulling blijft nog even een verrassing, maar de topruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hebben wat moois in petto voor het dressuurpubliek! Na afloop is er een feestavond met DJ.

Outdoor Gelderland is van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli gratis te bezoeken. Een tribuneplaats tijdens de dressuuravond kost 20 euro per volwassene en 10 euro per kind (t/m 12 jaar).

Auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.