Outdoor Gelderland verhuist van De Steeg naar Arnhem - Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland verhuist van De Steeg naar Arnhem

Selecties om Outdoor Gelderland Trofee van start
April 4, 2013
Selecties om Outdoor Gelderland Trofee van start
April 4, 2013
Toon alles

Outdoor Gelderland verhuist van De Steeg naar Arnhem

Van 29 mei tot en met 2 juni a.s. staat Outdoor Gelderland op de agenda van internationale topruiters in de disciplines springen en dressuur. Voor het eerst sinds de start van het hippische topsportevenement in 2005 zullen de deelnemers zich niet verzamelen op Landgoed Middachten in De Steeg, maar op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.   Na acht jaar op Landgoed Middachten te zijn georganiseerd, verhuist Outdoor Gelderland naar Papendal. ‘Met pijn in het hart’, aldus Chris van Dam van organisatiebureau EQ International. ‘Outdoor Gelderland is acht jaar lang een prachtig evenement geweest, mede dankzij de fantastische ambiance op en de goede samenwerking met Landgoed Middachten.’

De reden om het evenement toch naar Papendal te verhuizen is meerledig. Vanuit de duurzaamheidsgedachte die Outdoor Gelderland heeft omarmd bestaat de behoefte om van permanente voorzieningen gebruik te maken. De mogelijkheden om die op Middachten aan te leggen zijn onderzocht, maar het prijskaartje dat daaraan hangt is aanzienlijk. Dankzij het feit dat op Papendal al die permanente voorzieningen zoals vaste bodems, vaste stroompunten, waterleiding en riolering in het verleden zijn aangelegd, is de locatie van het Nationaal Sportcentrum in Arnhem in beeld gekomen.

Het besluit is mede genomen omdat een groot deel van de bij Outdoor Gelderland betrokken sponsors afkomstig is uit Arnhem. Vanuit die hoek bestond al langer de behoefte om het evenement naar Arnhem te halen. Nu ook de Gemeente Arnhem heeft aangegeven Outdoor Gelderland graag te huisvesten, is uiteindelijk besloten te verhuizen.

Voor meer informatie, openingstijden en programma kijk de komende tijd op www.outdoorgelderland.nl, www.facebook.com/eqinternational en volg Outdoor Gelderland via www.twitter.com/eqinternational.

datum: woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni 2013

entree: gratis, met een toeslag voor toegang tot de tribunes tijdens de Grand Prix Spécial (€ 15,00 op vrijdagavond 31 mei), de Grand Prix kür op Muziek (€ 20,00 op zaterdagavond 1 juni) en de Grote Prijs springen (€ 20,00 op zondagmiddag 2 juni). Kinderen van 0 tot 4 gratis, van 4 t/m 12 jaar 50% korting.

Comments are closed.