Overgetelijke GLOCK MidSummer Dressage Night - Outdoor Gelderland

Overgetelijke GLOCK MidSummer Dressage Night

Kim Schmid wint Grand Prix kür op muziek
July 2, 2016
Henrik Worst wint klasse L Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
July 3, 2016
Kim Schmid wint Grand Prix kür op muziek
July 2, 2016
Henrik Worst wint klasse L Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
July 3, 2016
Toon alles

Overgetelijke GLOCK MidSummer Dressage Night

Terwijl de wolken wegtrokken en de zon over Papendal ging schijnen, ging zaterdagavond de eerste editie van de GLOCK MidSummer Dressage Night van start op Outdoor Gelderland. Een geheel nieuw dressuurconcept met clinics, shows, muziek en een spannende teamwedstrijd, waarin er tot op het hoogste niveau strijd geleverd werd.

In dit olympische jaar, waarin de Nederlandse topruiters vorig week op CHIO Rotterdam moesten starten en over 1,5 week het NK rijden, besloot Outdoor Gelderland de internationale dressuurwedstrijden dit jaar te schrappen. Daarvoor in de plaats kwam een onvergetelijke dressuuravond die meteen alle bezoekersrecords op Outdoor Gelderland brak.

Na een sensationele Shetland ponyrace gaf Anky van Grunsven een clinic met haar pupil Daniëlle van Heijkoop over het trainen richting de Olympische Spelen. Namens de DVB Foundation, die ruiters met een handicap ondersteunt, kwam Demi Vermeulen in de baan en reed Glasten Krapels direct daarna een prachtige pas-de-deux met Marrigje van Baalen.

De teamwedstrijd zorgde voor het wedstrijdelement. Er waren drie teams met drie ruiters, die allen een kür op muziek reden op ZZ-Zwaar, Prix St.Georges en Grand Prix niveau. Hoewel olympisch ruiter Patrick van der Meer het laagst scoorde in de Grand Prix (73,33%) met Sir Fashion, won zijn Team Black Horses mede dankzij Daniëlle van Mierlo op Dayano (76,54% ZZ-Zwaar) en Denise Nekeman op Boston STH (76,75 Prix St.Georges).

“Ik dacht nog even: Het zal toch niet gebeuren dat ik als ‘oude opa’ een overwinning dwars zit”, lacht Patrick van der Meer na afloop. “Ik vond dit echt een leuke formule. Zo’n teamwedstrijd leeft echt. Je voelt de saamhorigheid, de teamspirt en we hebben elkaar opgejut. Wat een fantastische avond. Bovendien hebben de paarden er veel van geleerd, want die lopen niet vaak in zulke entourages met zoveel publiek. Sir Fashion liet goede dingen zien, maar hij komt nog maar net kijken op Grand Prix niveau. De kür die ik vanavond met hem reed, was van Uzzo en is nog wat te moeiijk voor hem.”

De verschillen tussen de teams waren echter minimaal. Tweede werd Team van Silfhout, voor Team van Baalen.

Tussen de teamwedstrijden door kregen Edward Gal en Hans Peter Minderhoud het publiek op hun hand. Ze lieten zien hoeveel aanleg hun imponerende hengsten Glock’s Zonik en Glock’s Ziësto voor het Grand Prix-werk hebben en dat mondde uit in een zogenaamde onderlinge strijd. De jonge paarden maakten af en toe foutjes, waar de ruiters op een humoristische wijze op reageerden. Hoe hard Hand Peter Minderhoud ook zijn best deed met de beloftevolle Ziësto, de ogen werden steeds naar de beeldschone en spectaculair bewegende Zonik getrokken.

Auteur: Wendy Scholten 

 

 

 

 

Comments are closed.