PERSBERICHT – Doron Kuipers debuteert op Outdoor Gelderland met twee zeges - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Doron Kuipers debuteert op Outdoor Gelderland met twee zeges

Doron Kuipers en Albert Zoer winnen de Anemone Horse Trucks Prijs
June 30, 2016
UITGELICHT: Anemone Horse Truck voor Anky
June 30, 2016
Doron Kuipers en Albert Zoer winnen de Anemone Horse Trucks Prijs
June 30, 2016
UITGELICHT: Anemone Horse Truck voor Anky
June 30, 2016
Toon alles

PERSBERICHT – Doron Kuipers debuteert op Outdoor Gelderland met twee zeges

Doron Kuipers (foto) was het gesprek van de dag op Outdoor Gelderland. Na het winnen van de 1.35m Poorters Prijs met AD Blossom (v. Lupicor) van Stal Everse en de BWG Stables, was hij vanavond ook de beste in de 1.40m Anemone Horse Trucks Prijs. De Zuid-Hollandse ruiter zat wel 3,5 uur in spanning, want al als tweede starter zette hij in dit ‘direct op tijd’ een snelle omloop neer met Baileys (v. Vincenzo) en er deden 119 internationale deelnemers mee.

Doron Kuipers had achteraf weinig concurrentie. Veel ruiters gebruikten de 1.40m rubriek voor hun paarden als opwarmronde voor de hogere parcoursen die komende dagen op Papendal te springen zijn. Degenen die wel de ambitie hadden om te winnen kregen veelal een fout. Albert Zoer was 1,09 seconde langzamer met Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet), maar kreeg eveneens een eerste prijs met dank aan de twee prijzenschalen vanwege het massale deelnemersveld. De Nederlandse amazones Suus Kuyten en Megan Laseur pikten een tweede en derde prijs mee.

Doron Kuipers en Albert Zoer waren ook al de beste waren in de internationale 1.35m tweefasen rubriek. Kuipers won met AD Blossom, waar hij pas voor de derde keer op zat, in 28.12 seconden, terwijl Zoer met Drum Drum (v. Larino) in 28.46 finishte.

Kuipers, die vrijwel elk weekend op (inter)nationaal concours is, had nog niet eerder op Outdoor Gelderland gereden maar gaf direct zijn visitekaartje weg met twee zeges. “Het werd ook wel tijd, want vorige week op CHIO Rotterdam had ik steeds een balk in de proeven”, waarbij Kuipers ‘vergeet’ te vertellen dat hij een ruiter is die de een na de andere topklassering behaalt.

“Vanavond reed ik een heel vlotte ronde, maar ik was best te verslaan. Albert Zoer ging om de dubbelsprong heen, ik voorlangs. Maar hij reed in twee lijntjes een galopsprong minder dan ik. Baileys deed het wel super, het is een heerlijk paard. Ik reed hem als zevenjarige en heb hem sinds begin dit jaar weer op stal. Eigenaren zijn Mario Everse en Javier Salvador. Hij had veel ervaring op 1.30/1.35m niveau en in Rotterdam sprong hij al foutloos in het 1.50m. Het gaat heel snel met hem door zijn super instelling. Morgenavond mag hij de Six Bar lopen.”

De 1.30m De Paardenkrant Prijs werd eerder vandaag gewonnen door Kirsten Rikkert uit Wierden met Crespo VDL (v. Canturo VDL), voor Jur Vrieling op Acascia (v. Diamant de Semilly). Niels Brussen won de 1.20m Veulenveiling Prinsjesdag Prijs op Fiorado (v. Diarado).

De Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee in de klasse M voor landelijke ruiters ging naar Guido Jan Schoemaker, die gisteren ook al de finale in de klasse Z won. Dit keer reed hij met Daymolga’s M&M (v. Cardento), die in de barrage bijna twee seconden sneller was dan Zavino (v. Damiro) van Naomi van de Klift.

www.outdoorgelderland.nl, auteur Wendy Scholten

 

 

 

 

 

Comments are closed.