PERSBERICHT – Guido Jan Schoemaker wint OG Trofee tussen ponyrubrieken door - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Guido Jan Schoemaker wint OG Trofee tussen ponyrubrieken door

Super leuke kindermiddag, zaterdag opnieuw!
June 29, 2016
Winnaars Friso Woudstra Outdoor Gelderland Trofee Pony’s Z Dressuur
June 29, 2016
Super leuke kindermiddag, zaterdag opnieuw!
June 29, 2016
Winnaars Friso Woudstra Outdoor Gelderland Trofee Pony’s Z Dressuur
June 29, 2016
Toon alles

PERSBERICHT – Guido Jan Schoemaker wint OG Trofee tussen ponyrubrieken door

[PERSBERICHT 29-6-2016] Op de openingsdag van Outdoor Gelderland werd gewerkt aan de toekomst. Er stonden vandaag, woensdag, maar liefst negen spring- en dressuurfinales voor ponyruiters op het programma, met tussendoor een landelijke springrubriek voor paarden in de klasse Z. Winnaar van deze Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee met voorselecties door het hele land, was Guido Jan Schoemaker (foto) op het kleinste paard dat er bij liep: de 1.54m metende merrie After Pleasure Toltien.

Het elfjarig schimmeltje is bekend met Outdoor Gelderland, want een jaar geleden werd ze tweede in de Z-finale. Op Jumping Amsterdam begin dit jaar werden ze vijfde in de 1.40m rubriek. Kortom, ze weet wat van haar verwacht wordt en dat is foutloos springen!

Van de acht barragekandidaten bleven er slechts twee foutloos. Anneke Niels-van Wijngaarden uit Didam begon met een vlekkeloze finaleomloop op Freya (v. Spartacus), maar Guido Jan Schoemaker legde de barrage in een snellere tijd af. “Het was niet de barrage waar ik op hoopte, want ik kwam twee keer niet heel mooi bij de hindernissen maar dit merrietje doet altijd haar best. Ze is een echte vechter, ontzettend dapper en heel snel. Ze wint echt veel. Ik hoopte al dat we hier ook zouden winnen”, vertelt de ruiter uit Ede.

After Pleasure Toltien heeft de springgenen niet van een vreemde. Haar vader For Pleasure won olympisch teamgoud met de Duitser Marcus Ehning, terwijl moeder Jura Toltien (v. Voltaire) op nationaal 1.40m niveau sprong met Johan Laseur. Trotse fokster en eigenaresse Ineke Jongboer van Stal Toltien glunderde tijdens de prijsuitreiking.

Ponywinnaars
Bij de pony’s werden de springfinales gewonnen door Amy Tewis (klasse L) met Chaplin, Tamara van Manen (klasse M) met Power, Enola Mulder (klasse Z) met Granouche en Jamie Schlief (klasse ZZ) met Kleber du Hardrais.

Het landelijk springen voor pony’s op 1.30m niveau met slechts drie deelnemers kwam op naam van de enige foutloze: Pam Nieuwenhuis op Zeppe van de IJsseldijk.

Winnaars van de dressuurfinales waren Teddie Velthuis (klasse M1) met Brownie, Lauret Brinkman (M2) met FS Top Hero, Joanne Koch (Z1) met Beauty Star en Isa Sijbesma (Z2) met Bacardi Breezer. De ponyfinales werden mede mogelijk gemaakt door Friso Woudstra Architecten BNA.

Op donderdag gaat Outdoor Gelderland om 8.00 uur verder met de eerste internationale springrubriek. De toegang is gratis.

Auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.