Prinsjesdag-hengsten Highlander en Hervé d’Ive VDL goedgekeurd bij KWPN - Outdoor Gelderland

Prinsjesdag-hengsten Highlander en Hervé d’Ive VDL goedgekeurd bij KWPN

Fantastisch Nations Cup-debuut voor Bonne Chance CW
May 22, 2015
Vijfsterren overwinning voor Arc de Triomphe
June 5, 2015
Fantastisch Nations Cup-debuut voor Bonne Chance CW
May 22, 2015
Vijfsterren overwinning voor Arc de Triomphe
June 5, 2015
Toon alles

Prinsjesdag-hengsten Highlander en Hervé d’Ive VDL goedgekeurd bij KWPN

ERMELO – Twee op Veulenveiling Prinsjesdag 2012 geveilde hengstveulens zijn nu al uitgegroeid tot KWPN-goedgekeurde dekhengsten. De Numero Uno-zoon Highlander (mv. Vingino) en de Vigo d’Arsouilles-zoon Hervé d’Ive VDL (mv. Indoctro) verkregen allebei hun dekbrevet bij het KWPN. Met 81,5 punten is Highlander één van de uitschieters van zijn jaargang en ook Hervé d’Ive VDL werd met meerdere 8’en beloond.

Monique Lamers-Couwenberg uit Heide fokte Highlander uit de Vingino-dochter Ditty Dante C. De selectiecommissie van Prinsjesdag was toen al gecharmeerd van de bloedgemaakte Highlander, die naast tophengsten in zijn afstamming ook uit een topmoederlijn komt. Overgrootmoeder Citty (v. Ramiro) staat aan de basis van talloze internationale springpaarden. Trouwe Prinsjesdag-kopers Jos Althuyzen en Egbert Schep waren ook gecharmeerd van de soepele schimmel en kochten hem aan.
Met een 8,5 voor galop en een 8,5 voor vermogen stak Highlander boven zijn jaargenoten uit. Daarbij scoorde hij voor alle springonderdelen minimaal een 8 en kwam zijn totaal uit op 81,5.

Hervé d’Ive VDL (Vigo d’Arsouilles x Indoctro) zag het levenslicht bij Isabelle Van Eeckhout in het Belgische Outer-Ninove. Naast de Prinsjesdag-selectiecommissie was ook de familie Van de Lageweg van VDL Stud onder de indruk van de sterk gebouwde vos. VDL Stud kocht daarom de Vigo d’Arsouilles-zoon op Veulenveiling Prinsjesdag.
Hervé d’Ive’s grootmoeder Almfee (Almé x Gotthard) sprong zelf op 1,45 m-niveau en staat aan de basis van een groot aantal internationale springpaarden. Een dergelijke carrière ligt de vermogen Hervé d’Ive zonder meer ook in het verschiet. De vos scoorde een 8 voor zijn mooie techniek en een 8 voor zijn royale vermogen. Niet voor niks werd zijn aanleg als springpaard met een 8 beloond en kwam zijn totaal score uit op 76 punten.

The prestigious KWPN-studbook has approved the Prinsjesdag sold stallion Hervé d’Ive VDL (Vigo d’Arsouilles x Indoctro) and Highlander (Numero Uno x Vingino). With a top-score of 81.5 points and an 8.5 for scope and galop Highlander was one of the favourites. This son of Numero Uno was bred by Monique Lamers-Couwenberg and bought at Prinsjesdag 2012 by Egbert Schep and Jos Althuyzen. At the same auction in 2012 VDL Stud bought the Vigo d’Arsouilles-son Hervé d’Ive VDL from the famous Belgian breeder Isabelle Van Eeckhout. Hervé d’Ive VDL was rewarded with an 8 for jumping technique, scope and talent as a show jumper.

Comments are closed.