Springruiters op dressuurzadel tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night - Outdoor Gelderland

Springruiters op dressuurzadel tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night

Deelnemersveld Outdoor Gelderland Trofee compleet
June 13, 2017
Outdoor Gelderland steunt Uitgestelde Kinderfeestjes
June 17, 2017
Deelnemersveld Outdoor Gelderland Trofee compleet
June 13, 2017
Outdoor Gelderland steunt Uitgestelde Kinderfeestjes
June 17, 2017
Toon alles

Springruiters op dressuurzadel tijdens GLOCK MidSummer Dressage Night

Het GLOCK MidSummer Dressage Night tijdens Outdoor Gelderland op zaterdag 1 juli belooft een nog groter spektakel te worden dan de al zeer geslaagde dressuuravond vorig jaar. Sport, educatie en humor lopen als een rode draad door het programma, waar de beste ruiters van Nederland aan meewerken. Zelfs springruiters zijn al aan het trainen, want nieuw is de kür op muziek in wedstrijdverband voor springruiters op een geleend dressuurpaard!

Ben Schröder, Piet Raijmakers junior, Doron Kuipers, Sanne Thijssen en Gert van den Hof stemden direct in met de vraag of ze een dressuurproef wilden rijden. Ze komen natuurlijk goed beslagen ten ijs, want ze worden in het voortraject met hun leenpaard begeleid door niemand minder dan de Nederlandse toppers Anky van Grunsven, Edward Gal of Hans-Peter Minderhoud, Adelinde Cornelissen en namens Dressuurstal van Baalen, Mara de Vries.

De vijf duo’s maken in de voorbereidingen in samenwerking met KWPN.tv video’s die op de Facebook pagina van Outdoor Gelderland verschijnen. Zo blijft iedereen op de hoogte van de vorderingen. Als dat geen strijd en komische uitspraken oplevert?

Naast het wedstrijdelement is educatie een belangrijke pijler tijdens de dressuuravond. Na de veelbesproken dressuurclinic door de GLOCK-ruiters Edward Gal en Hans-Peter Minderhoud van vorig jaar, heeft het duo opnieuw toegezegd een leerzame demonstratie te geven. Ook de Zweedse Grand Prix-ruiter Patrik Kittel, die jarenlang in de top meedraaide met Scandic en zich nu met andere Grand Prix-talenten internationaal in de kijker rijdt, geeft een clinic.

De dressuuravond op zaterdag 1 juli begint om 19.00 uur. Outdoor Gelderland is elke dag gratis toegankelijk. Voor een plekje op de tribune wordt tijdens deze avond een vergoeding gevraagd van 20 euro (volwassenen) en 10 euro (kind). De kaarten zijn al in de voorverkoop te bestellen. Niet in staat om aanwezig te zijn? Clipmyhorse.tv verzorgt ook dit jaar de livestreaming van Outdoor Gelderland.

www.outdoorgelderland.nl

Foto/tekst: Wendy Scholten 

 

 

 

 

Comments are closed.