WK Vierspannen in 2016 misschien naar Apeldoorn - Outdoor Gelderland

WK Vierspannen in 2016 misschien naar Apeldoorn

EQ International en Ehorses bundelen krachten
November 22, 2013
Outdoor Gelderland viert jubileum tijdens Pinksteren
February 28, 2014
EQ International en Ehorses bundelen krachten
November 22, 2013
Outdoor Gelderland viert jubileum tijdens Pinksteren
February 28, 2014
Toon alles

WK Vierspannen in 2016 misschien naar Apeldoorn

Mogelijk komt het Wereldkampioenschap vierspannen 2016 naar de terreinen van Paleis Het Loo en de Kroondomeinen in Apeldoorn. Daarover zijn afgelopen maanden verkennende gesprekken gevoerd met alle betrokkenen voor de organisatie van dit evenement. Het voorlopige bestuur van de Stichting WK vierspannen Apeldoorn, de directie van Paleis Het Loo en de Opperhoutvester van ZM de Koning hebben afgelopen week besloten om de samenwerking voort te zetten.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) ontvangt medio december het bidboek voor de organisatie van het WK vierspannen in Apeldoorn. . In 1976, in 1982 en in 1988 was Paleis Het Loo al eerder gastheer van het Wereldkampioenschap vierspannen. In 1982 won Tjeerd Velstra er zijn eerste individuele gouden medaille, in 1988 was het IJsbrand Chardon die in Apeldoorn zijn allereerste individuele gouden medaille mee naar huis nam.

Chardon is er duidelijk over: “Apeldoorn is de mooiste locatie voor het WK vierspannen, daar hoef je niet over te discussiëren.” Gelderse vierspanrijder Hans Heus ondersteunt de kandidatuur van Apeldoorn van harte: “Er is maar één locatie in Nederland voor het WK vierspannen 2016 en dat is Paleis Het Loo. Qua uitstraling en entourage is het gewoon perfect. De vierspansport hoort op Paleis Het Loo en vele menners met mij zijn het hier over eens.”

Comments are closed.