Adelinde Cornelissen jurylid Horses.nl Talentendagen! - Outdoor Gelderland

Adelinde Cornelissen jurylid Horses.nl Talentendagen!

Vijfde plek voor briljante Bonne Chance CW
June 7, 2015
Glock-team in actie op Outdoor Gelderland
June 11, 2015
Vijfde plek voor briljante Bonne Chance CW
June 7, 2015
Glock-team in actie op Outdoor Gelderland
June 11, 2015
Toon alles

Adelinde Cornelissen jurylid Horses.nl Talentendagen!

 

Niemand minder dan Adelinde Cornelissen zal tijdens de Horses.nl Talentendagen het onderdeel dressuurmatig loswerken beoordelen. Daarnaast zal het Adelinde Training Center het onderdeel ‘de capaciteitentest’ verzorgen.

Dagelijks traint Adelinde haar paarden op Landgoed Balkenschoten in Nijkerk maar op 1 juli zal ze te vinden zijn in Arnhem op de Horses.nl Talentendagen. Ze zal niet alleen het onderdeel ‘dressuurmatig loswerken’ jureren, ze geeft de deelnemers ook tips die ze mee kunnen nemen in de volgende spring onderdelen.

Hoe ben je in de paardensport terecht gekomen? Als 6-jarig meisje ben ik begonnen op de manege. Toen ik 7 was kreeg ik mijn eerste eigen pony en hierna volgden nog een aantal pony’s voordat ik de overstap maakte naar de paarden.

Hoeveel paarden rijd je op dit moment? In totaal rijd ik zo’n 10 paarden.

Wat is je mooiste overwinning? Er is geen specifieke overwinning waar ik aan denk. Het mooiste is én blijft de weg naar de overwinning toe! De opleiding van een jong paard tot Grand Prix paard vraagt veel tijd, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen. Als alle puzzelstukjes uiteindelijk samenvallen, dat is het allermooiste!

Op welke vlakken kun je als dressuuramazone de springruiters verder helpen? Om goed te kunnen springen is een uitstekende dressuurmatige basis een must! Gehoorzaamheid en controle zijn in alle takken van de paardensport van groot belang. Van een goede dressuurmatige basis profiteer je tijdens het springen. Ik heb ook gesprongen en eventing gereden waardoor ik de raakvlakken tussen de disciplines ken.

Wat vind je van het initiatief? Bijzonder leuk om op deze manier talent te vinden en ze een zetje in de rug te kunnen geven.

Het Adelinde Training Center zal het laatste onderdeel van de Horses.nl Talentendagen verzorgen. Waarom is ruiterfitheid zo belangrijk in de springsport? Als je zelf niet fit bent kun je van je paard geen top prestaties verwachten. Daarnaast is het hebben van een goede balans een must.

Comments are closed.