Glock-team in actie op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Glock-team in actie op Outdoor Gelderland

Adelinde Cornelissen jurylid Horses.nl Talentendagen!
June 10, 2015
Mooie prestaties van Wimphof’s Hinde en Alicante
June 16, 2015
Adelinde Cornelissen jurylid Horses.nl Talentendagen!
June 10, 2015
Mooie prestaties van Wimphof’s Hinde en Alicante
June 16, 2015
Toon alles

Glock-team in actie op Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland staat elk jaar opnieuw op de kalender van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die tot de beste dressuurruiters ter wereld horen. Welke paarden ze dit jaar meenemen voor de Grand Prix rubrieken houden ze nog even geheim, maar het zullen in elk geval paarden zijn met bijzonder veel aanleg voor de zwaarste oefeningen.

Hans Peter Minderhoud kijkt uit naar Outdoor Gelderland dat van 30 juni tot en met 5 juli plaatsvindt in Arnhem. “We rijden er ontzettend graag. Eerder al in de Steeg en nu op Papendal. Jarenlang organiseerde Outdoor Gelderland het NK dressuur en waren we er sowieso bij, maar daarna ook. Het is een heel leuke en mooie wedstrijd. En tegenwoordig zowat in onze achtertuin. Het zou raar zijn als we dan niet komen rijden, toch?”

Minderhoud, Gal en trainster Nicole Werner zijn sinds medio mei dagelijks werkzaam op het nieuw gebouwde Glock Horse Performance Center in Oosterbeek. Een opleiding- en trainingscentrum voor veelbelovende dressuurpaarden met rijhallen, 41 stallen en een hengstenstation. Dit alles gefinancieerd door hun sponsor Gaston Glock uit Oostenrijk, die de twee ruiters en trainster begin 2012 een tienjarig sponsorcontact aanbood. Ondertussen is Glock ook hoofdsponsor van de internationale dressuurrubrieken op Outdoor Gelderland.

“Glock betekent echt heel veel voor ons”, benadrukt Hans Peter Minderhoud nog eens. “We hebben nu een prachtige stal en we kunnen ons echt concentreren op de sport. We hoeven niet meer bang te zijn dat de beste paarden verkocht worden. En als we jong talent zien, dan kunnen we het aanschaffen. Door de financiële zekerheid zijn we nu veel meer met de sport bezig. Voor die tijd moesten we er heel veel andere dingen bij doen om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Lesgeven, clinics en af en toe een paard verkopen. We werken nog wel hard, maar we steken nu veel meer tijd in het rijden van de paarden met het oog op de wedstrijden. Dat kan alleen als iemand als Glock achter je staat.”

Voor de Lichte Tour op Outdoor Gelderland neemt Minderhoud in elk geval Glock’s Casper mee, die in het laatste weekend van mei zijn internationale debuut op het Glock Horse Performance Center in het Oostenrijkse Treffen omzette in twee zeges. Gal zal de sensationele Glock’s Zonik starten, de hengst waar de hele hippische wereld over roemde na het droomdebuut op Jumping Amsterdam in maart.

Vorig jaar op Outdoor Gelderland liet Hans Peter Minderhoud zijn nieuwe troef Glock’s Flirt voor het eerst zien en werd hij in de kür op muziek knap tweede, achter het gerenommeerde duo Adelinde Cornelissen met Parzival die dit jaar opnieuw heeft ingeschreven. Edward Gal completeerde het podium met Glock’s Voice. Welke Grand Prix-paarden beide heren meenemen, laten ze nog open.

De dressuurruiters komen van donderdag tot en met zaterdag op Papendal in actie. Hoogtepunt is de zaterdagavond met de kür op muziek op Intermediaire I en Grand Prix niveau. www.outdoorgelderland.nl

Comments are closed.