Adelinde Cornelissen viert comeback met winst - Outdoor Gelderland

Adelinde Cornelissen viert comeback met winst

Wout-Jan van der Schans piekt weer dichtbij huis
June 7, 2014
Wijziging tijdschema zondag Outdoor Gelderland
June 7, 2014
Wout-Jan van der Schans piekt weer dichtbij huis
June 7, 2014
Wijziging tijdschema zondag Outdoor Gelderland
June 7, 2014
Toon alles

Adelinde Cornelissen viert comeback met winst

Het was september 2013 dat Adelinde Cornelissen en Parzival hun laatste wedstrijd reden en vandaag was dan hun comeback op Outdoor Gelderland. In de hevig brandende zon zette ze direct de winnende rit meer met een percentage van 77.86. Edward Gal met Glock’s Voice en Hans Peeter Minderhoud met zijn nieuwe troef Glock’s Flirt completeerden het podium.

Voor Adelinde Cornelissen is de kop eraf. “Met CHIO Rotterdam over twee weken voor de deur gaan we nu nog proefgerichter en scherper trainen thuis. We hadden nu nog foutjes die eruit moeten en als dat gebeurt kan ik er nog meer aan rijden, zonder dat ik de toegenomen balans wil verstoren.”

Cornelissen trok zich met Parzival uit de wedstrijdsport om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. “Ik ging op zoek naar veranderingen in techniek en dat kost tijd. Ineens een ander bitje proberen doe je niet vlak voordat je wedstrijd hebt, dus ik ben thuis helemaal terug naar de basis gegaan, waarbij mijn partner Sjaak (van der Lei, red.) en de videocamera mijn spiegels waren. Ik heb alles zelf gedaan. Hoe maak ik de puzzel kloppend? Parzival hoef je niet niets meer te leren, het gaat om de perfecte afstemming en negen van de tien keer ligt dat aan jezelf. Aan het fysieke/mentale aspect”, vertelt de amazone uit Nijkerk.

De rit op Outdoor Gelderland in de Ing. Gaston Glock Prijs werd door vier van de vijf jury’s met een winnende score beloond. “Over veel stukken was ik zelf ook tevreden, maar er waren ook nog genoeg verbeterpunten”, is de winnares kritisch. “Ik was blij dat Parzival top gefocust op me was ondanks de lange wedstrijdpauze. Ik vond de eerste piaffes niet goed, maar die reed ik bewust wat voorzichtig omdat hij op het voorterrein daar ineens heel veel spanning van kreeg. Aanpassageren ging een keer niet goed en de eerste pirouette moest beter. Ik vind wel dat Parzival nu veel losser en lichter in de aanleuning is en daar ben ik blij mee. De volgende stap is om hem daarin nog stiller te krijgen.”

Ook de nummer twee, Edward Gal, verkeert met Glock’s Voice (v. De Niro) in een leerproces. “Ik zou hier aanvankelijk Interfloor Next One rijden, maar hij voelde niet helemaal fit en met dit warme weer leek het me beter om Voice te starten. Ik merk dat hij nog wat teveel bezig is met de omgeving, dat hij graag om zich heen kijkt en dat zorgt voor kleine storingen die eruit moeten. Hij is een tijd niet mee geweest, mede door een lichte blessure die hij opliep in de wei, maar het begin is er weer. Ik hoop hem de volgende keer in Rotterdam weer met wat meer oprichting voor te kunnen stellen”, vertelt Edward Gal over de KWPN-hengst die zeer fraaie onderdelen liet zien en 74,18% scoorde.

In de ogen van de hoofdjury had Gal zelfs moeten winnen. “Maar als Hans Peter boven me had gestaan, had ik er ook niet van staan te kijken”, zegt de ruiter over het optreden van zijn partner met Glock’s Flirt (v. Florestan). Ondanks dat Minderhoud pas zijn tweede wedstrijd met Flirt reed, kwam hij al op 73,26% uit en werd hij derde. Met 72.44% volgde Diederik van Silfhout als tweede met Arlando NH N.O.P. (v. Paddox).

Auteur: Wendy Scholten

 

 

 

Comments are closed.