Christian Kukuk gemotiveerd naar Outdoor Gelderland: “De wil om te winnen zit in mijn DNA!” - Outdoor Gelderland

Christian Kukuk gemotiveerd naar Outdoor Gelderland: “De wil om te winnen zit in mijn DNA!”

Olympisch voorproefje op Outdoor Gelderland
June 7, 2024
Outdoor Gelderland van start!
June 12, 2024
Olympisch voorproefje op Outdoor Gelderland
June 7, 2024
Outdoor Gelderland van start!
June 12, 2024
Toon alles

Christian Kukuk gemotiveerd naar Outdoor Gelderland: “De wil om te winnen zit in mijn DNA!”

In 2023 liet Johannes Ehning (foto) het Duitse volkslied door speakers galmen, dit jaar hoopt Christian Kukuk dezelfde klanken te laten horen © Digishots

Een kleine maand na Christian Kukuk’s zwaarbevochten overwinning in de LGCT Grand Prix van Madrid zal de Duitse topruiter afreizen naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Op Outdoor Gelderland krijgen bezoekers daarmee de kans zijn vakmanschap van dichtbij te bewonderen.

Christian Kukuk is inmiddels niet meer weg te denken van het wereldtoneel met toppaarden als Mumbai, Checkter en Nice van ’t Zorgvliet. De 34-jarige ruiter heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd en voegde hier eerder dit jaar al overwinningen in de Rolex Grand Prix van Wellington en de LGCT Grand Prix van Madrid aan toe. De Grote Prijs van Outdoor Gelderland kan maar zo eens de volgende op zijn lijstje worden.

Getipt door Marcus Ehning
De Duitse ruiter is bij voorbaat al enthousiast over zijn komst naar Vragender: “Ik kijk er ontzettend naar uit! Het wordt mijn allereerste Outdoor Gelderland, maar ik heb al zoveel goede verhalen gehoord. De laatste wie ik hier over sprak, trok me over de streep. Wie dat was? Mijn landgenoot Marcus Ehning. Ik vroeg hem of hij nog een mooie wedstrijd voor me wist. Hij tipte mij over Outdoor Gelderland, omdat hij dit zo’n fantastische driesterren wedstrijd vindt. Qua planning paste het ook nog eens goed in mijn agenda, dus ik besloot in te schrijven. Heel leuk, ik ben super benieuwd!”

Goed gevoel
Kukuk vertelt met drie paarden aan start te verschijnen: de dertienjarige Creature, met wie hij eind mei nog een vierster 1.50m proef in Hohen Wieschendorf won, de negenjarige rijzende ster Chageorge en de elfjarige Nice van ’t Zorgvliet. In het zadel van laatstgenoemde vosmerrie werd de Duitse ruiter vorige maand nog tweede werd in de 1.60m Grote Prijs van Mannheim en kort daarvoor boekte het duo voor het tweede jaar op rij de overwinning in de 1.50m Grand Prix van Oliva. Met bovendien de euforie vanuit Madrid nog vers in het geheugen, is Kukuk in de ‘winning mood’: “Ik ben altijd gemotiveerd om te winnen. Dat zit in mijn DNA! De paarden zijn fit en in goede vorm. Ja, ik heb er een goed gevoel over.” De concurrentie mag zijn borst dus nat maken, waaronder tipgever Marcus Ehning: “Hopelijk krijgt hij spijt van zijn goede raad, ik ga er in ieder geval alles aan doen om het de andere deelnemers niet makkelijk te maken”, grijnst de Duitse topruiter.

Via Vragender naar Parijs
Christian Kukuk heeft een druk zomerseizoen voor de boeg en de organisatie van Outdoor Gelderland is maar wat trots dat hun evenement van 12 tot en met 16 juni op zijn kalender staat. “Na Outdoor Gelderland mag ik me opmaken voor de Nations Cup van Rotterdam, daarna volgt onder andere Aken, de Global Champions Tour in Riesenbeck en uiteindelijk is het grootste doel natuurlijk Parijs. Maar de eerste stop is Vragender!”

Auteur: Aline van der Waaij 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief