Aeres-studenten springen bij op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Aeres-studenten springen bij op Outdoor Gelderland

Verhollandste Amerikaan Wilton Porter hoopt op herhaling tijdens Outdoor Gelderland
June 8, 2022
Dag 1: Outdoor Gelderland treft uit voorzorg warmtemaatregelen
June 16, 2022
Verhollandste Amerikaan Wilton Porter hoopt op herhaling tijdens Outdoor Gelderland
June 8, 2022
Dag 1: Outdoor Gelderland treft uit voorzorg warmtemaatregelen
June 16, 2022
Toon alles

Aeres-studenten springen bij op Outdoor Gelderland

Aeres MBO Barneveld is een vernieuwde samenwerking aangegaan met Outdoor Gelderland. De samenwerking heeft voor beide partijen als doel om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het concours Outdoor Gelderland, mede door de inzet van Aeres-studenten.

Aeres MBO Barneveld heeft mede door het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek nog meer landelijke bekendheid gekregen. Dit professionele centrum van 6.5 hectare heeft overdekte binnen- en buitenrijbanen, stallingsmogelijkheden voor ongeveer 60 paarden en logies faciliteiten voor 25 studenten. Daarnaast beschikt Aeres MBO Barneveld over 30 eigen opleidingssportpaarden.

Aeres MBO Barneveld betrekt haar studenten actief bij het runnen van zowel het hippisch centrum als het werken op hippische evenementen. Zo wordt Outdoor Gelderland onderdeel van het lesprogramma en zorgt de samenwerking ervoor dat de leeromgeving aansluit bij het werkveld. Dit bevordert de kwaliteit van het onderwijs en het maakt de studenten interessant voor de beroepspraktijk.

Tevens past het in de visie van Outdoor Gelderland om een maatschappelijke bijdrage te leveren om jong volwassenen te ondersteunen bij het opdoen van hun praktijkervaring.

De kracht van het hippisch centrum zit in de expertise die het uitstraalt en de professionals en ervaren instructeurs die hun passie overdragen op de studenten. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld.

De studenten runnen zelf het Aeres Hippisch Centrum, onder professionele begeleiding van docenten. Zo leren ze aanpakken, verantwoordelijkheid dragen en krijgen ze een realistisch beeld van de sector. Dit zijn belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om vraagt. Studenten doen hierdoor ervaring op die ze straks in hun werk goed kunt gebruiken.

Aeres Training Centre Barneveld:
Aeres Training Centre Barneveld heeft een groot aantal cursussen en opleidingen die je de kneepjes van het ‘paardenvak’ leren. De opleidingen voor volwassenen worden verzorgd door toptrainers met passie en kennis van paarden én didactiek. Aeres Training Centre Barneveld maakt gebruik van het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.  Heb je geen eigen paard? Geen probleem: voor veel opleidingen kun je gebruik maken van schoolpaarden die zijn geselecteerd om les mee te geven en gewend zijn om door verschillende mensen verzorgd en gehanteerd te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *