BTW-tarief bij jonge paarden gewijzigd - Outdoor Gelderland

BTW-tarief bij jonge paarden gewijzigd

Uit De Gelderlander: Voldaan gevoel na Outdoor Gelderland
June 3, 2013
17.000 euro naar Manege in ’t BioBos
November 8, 2013
Uit De Gelderlander: Voldaan gevoel na Outdoor Gelderland
June 3, 2013
17.000 euro naar Manege in ’t BioBos
November 8, 2013
Toon alles

BTW-tarief bij jonge paarden gewijzigd

De Belastingdienst heeft afgelopen week bekend gemaakt dat het 6% tarief voor de levering van paarden in de leeftijd tot en met 4 jaar nog mag worden toegepast tot 1 januari 2014. Vanaf 1 januari 2014 geldt het tarief van 21% voor deze paarden.

Het 6%-tarief is alleen van toepassing op de levering van paarden die bestemd zijn voor:
• productie van levensmiddelen, zoals slachtpaarden
• landbouwproductie, bijvoorbeeld de bosbouw
• fok van paarden, zoals dekhengsten en fokmerries.

Een uitzondering hierop is de levering van paarden in de leeftijd tot en met 4 jaar, dit is de opfokfase. Op de levering van deze paarden mag tot 1 januari 2014 het 6%-tarief toegepast worden. Dit is een overgangsregeling. Na 1 januari 2014 is de levering van deze paarden belast met 21%.

Toepassing landbouwregeling
Paardenfokbedrijven kunnen voor de levering van zelfgefokte paarden kiezen voor toepassing van de landbouwregeling. Dit kan alleen als de fok samenhangt met de exploitatie van de bodem, dat is het geval bij 1 hectare of meer grond. De landbouwregeling geldt niet voor diensten die bestaan uit het opfokken van paarden voor derden.

Toepassing veehandelsregeling
Voor paarden geldt de veehandelsregeling alleen als de levering hiervan onder het 6%-tarief valt. Het toepassen van het 6% tarief wordt dus vanaf 1 januari 2014 beperkt tot de drie categorieën zoals hier boven vermeld. De overgangsregeling ten aanzien van paarden in opfok is dus niet meer van toepassing.

 

 

Comments are closed.