Eventingruiters op Outdoor Gelderland met oog op Rio - Outdoor Gelderland

Eventingruiters op Outdoor Gelderland met oog op Rio

Audi A3 voor Grote Prijs-winnaar op Outdoor Gelderland
June 18, 2016
Twee feestavonden op Outdoor Gelderland
June 20, 2016
Audi A3 voor Grote Prijs-winnaar op Outdoor Gelderland
June 18, 2016
Twee feestavonden op Outdoor Gelderland
June 20, 2016
Toon alles

Eventingruiters op Outdoor Gelderland met oog op Rio

Outdoor Gelderland wordt op woensdag 29 juni en zondag 3 juli niet alleen door springruiters bezocht, maar ook door de Nederlandse top aan eventingruiters. Eventing bondcoach Martin Lips heeft een trainingsmogelijkheid geregeld voor de Rio-kandidaten, zodat hun paarden kunnen starten in een internationale ambiance met het oog op de Olympische Spelen.

“Ik had dit verzoek neergelegd bij de organisatie. De enige mogelijkheid om een dressuurproef te rijden was zondagochtend om 7.00 uur. Prima, voor ons geen probleem. Verder mogen mijn ruiters deelnemen aan de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee in de klasse Z op woensdag. Niet voor de prijzen, maar wel om een trainingsronde te rijden. Een geweldige kans. Zo mogen mijn ruiters ook een dressuurproef rijden op het NK dressuur in Ermelo”, vertelt Martin Lips.

“Paarden zijn niet gek”, lacht Martin Lips. “Ze weten dat na een dressuurproef de cross komt, maar dat proberen we op Outdoor Gelderland en op het NK uit hun koppie te krijgen. Na de dressuurproef zijn ze klaar en hoeven ze niets meer. Bovendien is het goed om in een ring te rijden waarbij veel te zien is, net als op de Olympisch Spelen.”

Uitschakeling Elaine Pen
Dat Nederland een eventingteam mag afvaardigen naar Rio de Janeiro is te danken aan de bronzen medaille op de Wereldruiterspelen in 2016. Hetzelfde team met Tim Lips, Merel Blom en Andrew Heffernan is nog altijd in de race, met uitzondering van Elaine Pen die is uitgevallen vanwege een blessure van Vira. “Een flinke aderlating”, aldus de bondscoach.

Elaine Pen heeft zich twee weken geleden gemeld dat ze Vira niet meer op tijd voor Rio klaar zal krijgen. “Ze is in maart in de cross van Fontainebleau gevallen toen ze met een voet bleef haken achter een boomwortel. Daarmee heeft ze een blessure opgelopen, die toch wel meer tijd vraagt. Het gaat wel de betere kant op, maar ik ben niet op tijd paraat”, legt Elaine Pen uit.

Team op Outdoor Gelderland
Tim Lips (foto) zal op Outdoor Gelderland de paarden Bayro (v. Casantos) en Keyflow (v. Colonel Collins xx) rijden, Merel Blom start Rumour Has It, Alice Naber-Lozeman rijdt Peter Parker (v. I’m Supposin xx) en Theo van de Vendel komt met Zindane (v. Kreator xx) naar Arnhem. Andrew Heffernan heeft vrijstelling gekregen aangezien hij in Engeland woont.

Uit deze ruiters zal Martin Lips straks zijn olympische ploeg moeten formeren. Nog niet iedereen is in (top)vorm, maar daar wordt hard aan gewerkt. “Het is hopen dat alles ‘heel’ blijft. Je wil de paarden niet teveel meer inzetten, maar toch in vorm krijgen. Het is een dunne lijn waarop je probeert te balanceren”, aldus Lips.

Dit weekend vond in Duitsland een internationaal gerenommeerde eventingwedstrijd in Luhmühlen plaats, waarbij Tim Lips met Bayro als beste Nederlander finishte op plaats drie. Theo van de Vendel eindigde met Zindane op de 24e plaats.

Auteur: Wendy Scholten, foto Victor Krijt

 

 

 

 

 

Comments are closed.