Happy athletes op Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala - Outdoor Gelderland

Happy athletes op Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala

Flexfamily maakt sprong met Outdoor Gelderland
May 15, 2024
Olympisch voorproefje op Outdoor Gelderland
June 7, 2024
Flexfamily maakt sprong met Outdoor Gelderland
May 15, 2024
Olympisch voorproefje op Outdoor Gelderland
June 7, 2024
Toon alles

Happy athletes op Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala

Laurens van Lieren en Leunus van Lieren Outdoor Gelderland 2019 © DigiShots

Sensationele dressuur, opzwepende livemuziek en betoverende shows maken het Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala één van de hoogtepunten van Outdoor Gelderland. Dit jaar prijken klinkende namen als Dinja van Liere, Jill Huijbregts en Laurens van Lieren op de gastlijst. Het belooft een zinderende zomeravond te worden waar spektakel en harmonie hand in hand gaan.  

Na vele succesvolle edities kan het Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala niet ontbreken op de zaterdagavond van Outdoor Gelderland. De avond wordt op spectaculaire wijze geopend door de Future guys. Daarna volgen er clinics van Laurens van Lieren en Jill Huijbregts, mogen de handen op elkaar tijdens livemuziek in de piste en gaan we genieten van een Pas de Deux kür op muziek. Niemand minder dan Dinja van Liere zal acte de présence geven in een grandioos slotstuk.

Een feestje met Laurens van Lieren
Laurens van Lieren is een grote naam in de dressuurwereld en is inmiddels ook een bekend gezicht op Outdoor Gelderland. De succesvolle Grand Prix-ruiter gaf al vaker een optreden op het Saturday Night Gala, waaronder de Pas de Deux met vader Leunus van Lieren. Ditmaal wordt hij bijgestaan door zijn partner Devenda Dijkstra. Devenda maakte de afgelopen jaren een indrukkwekkende opmars in de dressuurring. De manier waarop het duo de dressuursport beoefent zal ook als rode draad door Laurens’ clinic lopen: “De term ‘happy athlete’ vind ik fantastisch. Dat is het doel waar de FEI naar streeft en waar ik zelf als ruiter ook iedere dag naar toewerk. Als ruiter wil je de beste versie van je paard naar voren halen. Je kunt de vergelijking maken met menselijke atleten. Als jij naar de sportschool gaat, moet je af en toe een zware inspanning leveren om beter te worden. Het gaat echter niet alleen maar om de zwaarste training. De balans van inspanning en ontspanning maakt dat je progressie boekt. Een goede samenwerking is daarbij cruciaal. Jij wordt ook niet happy van een personal trainer die je op een onprettige manier coacht. Balans en harmonie, daar draait het om. In de clinic wil ik laten zien dat je met heel veel kleine stapjes grote sprongen kunt maken. Zo kun je naar het hoogste doel streven, maar blijven zowel ruiter als paard happy.”  Van Lieren en Dijkstra zullen beiden een paard rijden in de hoofdpiste van PSC Lichtenvoorde. “We willen graag de opbouw van jong naar verder opgeleid laten zien. Het wordt interessant om te ervaren hoe de jonge paarden reageren op de entourage.” Laurens van Lieren is zelf bij voorbaat al een blije atleet: “Ik kijk er echt naar uit! Het is altijd een feestje om op Outdoor Gelderland te rijden!”

Jill Huijbregts gaat voor harmonie en ontspanning
Hoe rijd je een paard los door het lijf? Deze vraag staat centraal in de clinic van Jill Huijbregts. De internationale Grand Prix-amazone rijdt zich niet alleen in de wedstrijdring in de kijker, maar heeft inmiddels ook een groot publiek opgebouwd via haar social mediakanalen en eigen online platform. Jill Huijbregts kijkt vol enthousiasme uit naar het Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala: “Ik was benieuwd welk thema de bezoekers van Outdoor Gelderland interessant zouden vinden. En hoe kom je daar nu beter achter dan het direct aan ze te vragen? Daarom hebben we op social media een winactie uitgeschreven en daar kwamen een paar superleuke vragen naar voren. Deze vraag sprong er voor mij uit. Het is een thema dat aansluit bij deze tijd en bij mij als amazone. Ik wil dressuur rijden met ontspanning en harmonie als uitgangspunt. Via mijn online trainingsplatform Team by Jill ben ik heel bewust bezig om deze trainingsvorm te verspreiden. Mijn persoonlijke doel is met weinig druk en met heel veel harmonie het hoogste niveau te behalen. Mijn tweede doel is andere mensen te helpen op dezelfde manier het beste uit hunzelf te halen.” De amazone weet ook al welk paard zij meebrengt naar Outdoor Gelderland: “Mijn Lichte Tour-paard KrissKross gaat mij helpen de mensen uit te leggen hoe zij hun paard ook los door het lijf kunnen rijden. KrissKross is gewend aan publiek, hij draait daar zijn hoef niet voor om”, verzekert Jill Huijbregts met een knipoog.

The road to Paris van Dinja van Liere
Dinja van Liere heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als grande dame van de Nederlandse dressuursport. In haar trofeekast schitteren niet alleen souvenirs van Grand Prix-successen, maar ook van topprestaties in de jonge paardencompetities. 2024 belooft een groot jaar te worden voor Van Liere. De Olympische Spelen in Parijs staan als stip aan de horizon. Al gaat daar het nodige aan vooraf zo vertelt de amazone. “Die ‘road to Paris’ begon natuurlijk al vele jaren terug. Dat het zo’n lange en zeker niet makkelijke weg is, maakt het uiteindelijk ook zo speciaal als het dan wel lukt. Ik vind de weg ernaartoe heel mooi. Het is fantastisch om een paard op te leiden van de basis tot aan de Grand Prix. Ik houd het nog even een verrassing welk paard ik meeneem naar Outdoor Gelderland, maar ik heb er veel zin in. Het Anemone Horse trucks Saturday Night Gala is groot opgezet en ziet er altijd supermooi uit”, besluit Dinja van Liere enthousiast.

Tickets
Tijdens Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala gaan spektakel en betoverende harmonie hand in hand. Dit unieke gala van dichtbij beleven? Kaarten zijn te bestellen in de ticketshop.

Auteur: Aline van der Waaij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief