Harrie Wiering wint met gelikte rit Flanders Foal Auction Prijs - Outdoor Gelderland

Harrie Wiering wint met gelikte rit Flanders Foal Auction Prijs

Hattrick voor Hilde Veenstra en Daniella in 1* Small Tour
June 15, 2024
1.45m Medium Tour finale naar Jörne Sprehe en haar superster Hickstead White
June 16, 2024
Hattrick voor Hilde Veenstra en Daniella in 1* Small Tour
June 15, 2024
1.45m Medium Tour finale naar Jörne Sprehe en haar superster Hickstead White
June 16, 2024
Toon alles

Harrie Wiering wint met gelikte rit Flanders Foal Auction Prijs

“Dutch Breitling A.N. vindt het spelletje heel leuk”, vertelt Harrie Wierings © Digishots

Harrie Wiering was een man met een plan in de barrage van de CSI* 1.35m Grand Prix. Na zijn rit op Dutch Breitling A.N. verscheen er een grote glimlach op het gezicht van de ruiter. Wiering was een fractie rapper dan Maikel van der Vleuten en Kentucky TMS Z. Yannick Janssen van Grunsven eiste de derde plaats op met Darwin DDL. 

“In de barrage nam ik het op tegen heel veel snelle ruiters met snelle paarden. Ik kon dus niets laten liggen. Ik nam het nodige risico, maar alle draaien lukten. Het was een strak rondje. Dutch Breitling A.N. is nog maar zeven jaar oud, maar hij lijkt het spelletje heel leuk te vinden. Dit was natuurlijk wel een dikke 1.35m proef in zo’n indrukwekkende entourage. In het parcours staat hij aan, maar daarna loopt hij ontspannen aan de lange teugel de ring uit. Het is een paard dat mij heel goed past. We kochten hem toen hij vijf jaar oud was. Inmiddels zijn we twee jaar verder en we hebben al goede resultaten behaald. Hij loopt veel nul, dat is een goede eigenschap. Hopelijk komen we hier volgend jaar aan start in de medium tour. Dat zou mooi zijn!”

Maikel van der Vleuten is altijd een naam om rekening mee te houden in de barrage. In het zadel van zijn hengst Kentucky TMS Z zat hij Harrie Wiering dicht op de hielen. Van der Vleuten en de achtjarige Kannan-zoon hadden slechts twee tienden langer nodig dan de winnaar. Yannick Janssen van Grunsven stuurde de zestienjarige Darwin DDL vakkundig naar de derde tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Auteur: Aline van der Waaij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief