Hoe Juweliershuis Aalbers Outdoor Gelderland doet schitteren - Outdoor Gelderland

Hoe Juweliershuis Aalbers Outdoor Gelderland doet schitteren

Outdoor Gelderland verwelkomt het nieuwe Europese paardenmagazine Malgré Tout Media met nieuwe samenwerking.
April 4, 2023
Marc Houtzager kijkt uit naar Outdoor Gelderland
May 5, 2023
Outdoor Gelderland verwelkomt het nieuwe Europese paardenmagazine Malgré Tout Media met nieuwe samenwerking.
April 4, 2023
Marc Houtzager kijkt uit naar Outdoor Gelderland
May 5, 2023
Toon alles

Hoe Juweliershuis Aalbers Outdoor Gelderland doet schitteren

Al sinds de allereerste editie is Juweliershuis Aalbers als sponsor en standhouder niet meer weg te denken uit het decor van Outdoor Gelderland. Voor eigenaar Hans Aalbers is de paardensport onlosmakelijk verbonden met schoonheid. We spraken met hem over zijn bedrijf, zijn liefde voor de paardensport en de gouden match met Outdoor Gelderland.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog opende Juweliershuis Aalbers haar deuren. ”Mijn ouders begonnen een kleine reparatiewinkel, maar al gauw werden er ook sieraden verkocht. De winkel werd te klein, dus verhuisden ze naar de huidige locatie, wat in die tijd ook als ons ouderlijk huis diende. Elke keer moest er een kamertje worden opgegeven om de winkel te kunnen laten groeien, tot we uiteindelijk zo groot werden dat we ook het huis van de buren erbij moesten kopen.”, lacht Aalbers.

Hans Aalbers nam de winkel begin jaren negentig over van zijn ouders en breidde deze verder uit. Inmiddels heeft het juweliershuis een tweede vestiging in Zwolle en houdt een vast team van ervaren verkopers en goudsmeden zich bezig met het verkopen, vermaken, repareren én creëren van sieraden. Juweliershuis Aalbers is uitgegroeid tot een begrip in de omgeving dat bekend staat om haar exclusieve en tijdloze collecties, onder andere van merken als Chopard, Piaget, Iwc, Wellendorff en Longines. “Ik wil niet zeggen dat we de beste zijn, maar de combinatie van ons eigen atelier, de service die we bieden en de collecties die we in de winkel hebben: hierin, kan ik wel zeggen, zijn we uniek.”

Het moet gewoon goed zijn.

Dat het juweliershuis zulke exclusieve merken mag verkopen, komt mede doordat Hans Aalbers op jonge leeftijd naar Zwitserland vertrok om het vak van horlogemaker te leren. “Door de waardevolle contacten die ik daar opdeed, kregen we kans om steeds meer mooie Zwitserse merken aan onze collecties toe te voegen.”

Ondanks de exclusieve merken die Juweliershuis Aalbers verkoopt, is het bedrijf altijd toegankelijk gebleven. Iedereen kan naar binnen wandelen voor uitgebreide adviezen, hulp en zelfs kosteloze service. “We zijn geen ‘snelle winkel’, maar moeten het hebben van onze lange termijnklanten. Mensen die vertrouwen in ons hebben, het ons gunnen en steeds weer bij ons terugkomen.”

Niet alleen de passie voor sieraden, maar ook de liefde voor paarden gaat bij de familie Aalbers al ver terug in de tijd. “We zijn altijd al gek op paarden geweest, maar door de drukte op de zaak was het niet altijd even makkelijk te combineren. Op een gegeven moment besloten we de pony van onze kinderen voor de koets te spannen, en dat is – inmiddels vijfentwintig jaar geleden – helemaal onze passie geworden.”

Hoewel Aalbers zichzelf beschrijft als een amateurliefhebber, is hij serieus bezig met de sport. Met zijn twee paarden doet hij regelmatig mee met Gelders Vierspan-wedstrijden op internationaal niveau. “Paarden geven zoveel terug: dat is gewoon helemaal geweldig.” Ook Hans’ dochter heeft de liefde voor paarden geërfd. Zij studeerde osteopathie en combineert zo op haar eigen manier haar expertise met haar passie voor de paardensport.

De twee werelden van Aalbers – zijn juwelierszaak en de paardensport – komen samen in zijn betrokkenheid bij Outdoor Gelderland. Al bijna twintig jaar is Aalbers trouwe sponsor en standhouder, en hij is dan ook volledig meegegroeid met het evenement. Wat het Juweliershuis en Outdoor Gelderland zo’n mooie match maakt?

“Zo kunnen we de sport een warm hart toedragen.”

“In de eerste plaats is het zo dat veel paardensportliefhebbers ook gewoon van mooie dingen houden. Tegelijkertijd staan ze wel met beiden voeten op de grond, spreken ze hun waardering uit. Dat past bij ons. We hebben een hartstikke mooi bedrijf met een prachtige collectie, maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Dat gevoel krijg je ook op Outdoor Gelderland. We zien altijd veel bekende klanten, ontmoeten nieuwe mensen en kunnen tegelijkertijd de sport een warm hart toedragen. Als het dan ook nog eens gezellig is, is dat gewoon perfect.”

Volgens Aalbers heeft de locatiewijziging naar Vragender dit gevoel alleen maar verder versterkt. “Aan de ene kant heeft het evenement veel internationale allure, maar tegelijkertijd druipt de gastvrijheid van de Achterhoek er van alle kanten af. Dat spreekt mij enorm aan.” Hij vervolgt: “Wat ik bijzonder vind, is dat ik me al die jaren ongelooflijk welkom en gehoord voel. Het is een evenement dat ondanks de grootschaligheid ervan toch een familiegevoel geeft, dat is op sommige evenementen waar we komen wel anders.”

Aalbers vervolgt: “Er wordt altijd gekeken naar manieren om te verbeteren. Wat kunnen we doen om alles zo goed mogelijk te regelen? Ook die mentaliteit past bij ons en maakt de match met het juweliershuis zo mooi: het moet gewoon goed zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief