Jeroen Dubbeldam wint derde Grote Prijs van Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Jeroen Dubbeldam wint derde Grote Prijs van Outdoor Gelderland

Lodewijk Assurantiën Prijs 1.40m gewonnen door Olivier Philippaerts
June 2, 2013
Springpaarden Fonds gelukkig op Outdoor Gelderland
June 2, 2013
Lodewijk Assurantiën Prijs 1.40m gewonnen door Olivier Philippaerts
June 2, 2013
Springpaarden Fonds gelukkig op Outdoor Gelderland
June 2, 2013
Toon alles

Jeroen Dubbeldam wint derde Grote Prijs van Outdoor Gelderland

Oud-olympisch kampioen onder de springruiter, Jeroen Dubbeldam, liet vanmiddag weer een staaltje vakmanschap zien door voor de derde keer de Grote Prijs van Outdoor Gelderland te winnen, gesponsord door Sociëteit Gelre. Nadat het al eerder was gelukt met BMC Nassau en BMC Van Grunsven Whisper was nu Utascha SFN van het Springpaarden Fonds Nederland niet te kloppen in een barrage met acht deelnemers.

Outdoor Gelderland vierde afgelopen week haar negende editie op een nieuwe locatie: Nationaal Sportcentrum Papendal in De Steeg, waar de oude zandpiste van het voormalig internationaal concours Champion Arnhem werd opgegraven en topsport van de bovenste plank bood aan deelnemers, publiek en sponsoren. “Ik zie een goede toekomst voor Outdoor Gelderland”, is Jeroen Dubbeldam enthousiast.

“Alle faciliteiten waren er. De stallen, het losrijden, een tweede voorterrein, een goede bodem. Het was top. En helemaal als je ook nog voor eigen publiek wint. Ik ben dubbel blij, want de manier waarop Utascha SFN sprong was ook nog eens heel goed”, vertelt Dubbeldam.

Parcoursbouwer Louis Konincx had het de deelnemers niet makkelijk gemaakt. Van de 59 drongen er acht door tot de barrage, waarin de voor Stal De Havikerwaard in De Steeg rijdende Bart Bles als eerste aftrapte met de hengst Lord Sandro DDH. Zijn foutloze rit zou de vierde prijs opleveren. De Limburger Michel Hendrix wist met Wait and See nog iets sneller te finishen en was blij met zijn derde prijs. “Ik wilde graag foutloos rijden, waardoor ik niet alle risico nam. Het is fijn dat het een keer lukt in zo’n dikke proef.”

Het was de 23-jarige Egyptenaar Nayel Nassar die de Grote Prijs leek te gaan winnen. De voor het grote publiek onbekende ruiter, geboren in Koeweit en afkomstig uit Californië, liet zijn negenjarige, kleine ruin Lordan heel vlug door het parcours gaan en pakte de leiding tot volle tevredenheid van zijn trainer Piet Raijmakers. Jeroen Dubbeldam kwam met Utascha SFN binnen, visualiseerde de route nog één keer en liet Utascha dat doen waar ze goed in is. “Onder andere heel kort de dubbelsprong in draaien en daar heb ik het op gewonnen. We waren ruim twee seconden sneller, al was ik wel bang dat ik het in de laatste lange lijn had laten liggen”, vertelt de winnaar van de eerste prijs van 15.000 euro.

De in Valkenswaard gevestigde Braziliaan Alfonso Miranda de Neto liet als laatste starter zien dat het inderdaad nog sneller kon, maar zijn nieuwste aankoop, de door Jurgen Stenfert uit Dieren opgeleide AD Uutje maakte een foutje in de dubbelsprong en werd daarmee vijfde.

Na afloop waren er veel tevreden gezichten onder de ruiters, die positief waren over de opzet van Outdoor Gelderland. “Een nieuwe start, zo zien wij het”, vertelt Chris van Dam namens de organisatie. Na een financieel matig jaar in 2012 mede door het slechte weer en hoge kosten heeft Outdoor Gelderland dankzij de verhuizing naar Arnhem op alle fronten een enorme boost gekregen. “Elke dag werd het beter en kwam er meer publiek. De tribunes waren vandaag nog niet helemaal vol, maar gisteravond tijdens de Grand Prix dressuur was er wel heel veel belangstelling. We zijn blij met de locatie, we kozen voor een programma met topsportrubrieken en hebben een enorme stroom aan positieve reacties mogen ontvangen.”

Klik hier voor de uitslag

 

Comments are closed.