Jur Vrieling over Outdoor Gelderland: ‘Wat een topconcours’ - Outdoor Gelderland

Jur Vrieling over Outdoor Gelderland: ‘Wat een topconcours’

Conor Drain schrijft GLD Grafimedia Prijs op naam
June 6, 2014
Interfloor Prijs Prix St.Georges voor Hans Peter Minderhoud
June 6, 2014
Conor Drain schrijft GLD Grafimedia Prijs op naam
June 6, 2014
Interfloor Prijs Prix St.Georges voor Hans Peter Minderhoud
June 6, 2014
Toon alles

Jur Vrieling over Outdoor Gelderland: ‘Wat een topconcours’

Vorig jaar nam hij al een kijkje tijdens de Grote Prijs van Outdoor Gelderland, dat van De Steeg naar Arnhem was verhuisd, en hij was vastbesloten om deze editie niet te missen. Jur Vrieling, nummer twee vandaag in de GLD Grafimedia Prijs op 1.40m niveau, is enthousiast na de eerste internationale springdag. “Wat een topconcours is dit”, vertelt hij, terwijl hij naar de dressuurrubriek zit te kijken.

“Alles is netjes voor elkaar. De stallen, een goede bodem, een mooie entourage.” En dan was er natuurlijk meteen prijs. In de 1.40m rubriek met maar liefst 99 deelnemers moest hij alleen Conor Drain uit Ierland met Wilco B (v. Nassau) voor laten gaan. “Ik had van hindernis één naar twee een galopsprong minder kunnen rijden”, analyseert Vrieling zijn rit die 0,59 seconde langer duurde. “Maar ik ben blij met hoe Tum-Tum sprong. Het is een paard dat je heel vlot kan draaien en dat kon in deze mooi gebouwde proef.”

Tum-Tum is een veertienjarig KWPN-paard dat Vrieling in opdracht van hoefsmid Hans Folmer uitbrengt. “Hij heeft nog al eens een goed paard. Hij kocht Tum-Tum als jong paard, maar was ook eigenaar van het Grand Prix-springpaard Omelli van Tim Gredley.”

Outdoor Gelderland is meer dan paardensport, want elke avond is er ook feest. Gaat Jur Vrieling nog naar Gerard Joling? “Ja zeker! Ik ben nu dressuur aan het kijken en heb net Hans Peter Minderhoud en Bart Bax in de ring gezien, maar daarna gaan we wel even kijken op het feest. Eerst dressuurles, vanavond dansles”, lacht de Groninger.

In de GLD Grafimedia Prijs waren overigens meer Nederlandse ruiters succesvol. De uit Babberich afkomstige Bart Bles werd derde met Wolisco DDH (v. Nolisco) van Dekstation De Havikerwaard. Nummer vijf, Twentenaar Frank Schuttert, reed een sterke omloop met Gipsy Boy (v. Nonstop).

De CCV Prijs op 1.35m niveau kwam op naam van de vlugge Brabantse Bianca Schoenmakers met Boss DDH (v. Phin Phin). Mischa Everse-van de Kraats uit Waddinxveen volgde als tweede met Beau Rubertha R (v. Namelus R). Robert Vos uit Wierden won de 1.30m Eisma Horses Media Prijs op Wakiekie (v. Animo), voor Lisa Bongers uit Wychen met Athina van Schuttershof (v. Cristo).

Paardensport op vrijdag werd afgesloten met een internationale dressuurrubriek op Prix St.Georges niveau. De Interfloor Prijs werd hier gewonnen door Hans Peter Minderhoud uit Harskamp met Zanardi (v. Rubels), die de hete adem in zijn nek voelde van Diederik van Silfhout uit Lunteren met Anoraline (v. Samba Hit). Minderhoud scoorde 73,842%, zijn concurrent slechts 0,412% minder. Marlies van Baalen uit Brakel pakte de vierde prijs mee met haar beloftevolle Zinidi (v. Gribaldi).

Outdoor Gelderland op Nationaal Sportcentrum Papendal speelt zich af tot en met Pinkstermaandag 9 juni. Zie www.outdoorgelderland.nl voor het programma en meer informatie.

Auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.