Karim El Zoghby weet focus vast te houden - Outdoor Gelderland

Karim El Zoghby weet focus vast te houden

Stem op het Horses Springtalent van 2014!
June 7, 2014
Bart Bles tweede in 1.30m Van Mossel Leasing Prijs achter Evie Buller
June 7, 2014
Stem op het Horses Springtalent van 2014!
June 7, 2014
Bart Bles tweede in 1.30m Van Mossel Leasing Prijs achter Evie Buller
June 7, 2014
Toon alles

Karim El Zoghby weet focus vast te houden

Outdoor Gelderland is niet het meest makkelijke concours voor hem, weet Karim El Zoghby. “Behalve dat ik hier zelf aan de start kom, heb ik hier heel veel klanten rijden die mijn aandacht vragen. Het is dan wel eens moeilijk om de focus op mijn eigen paarden te houden, maar tot nu toe lukt het goed”, vertelt de in Nederland wonende Egyptenaar.

Vrijdagochtend won hij de 1.40m Hippique Media Prijs met Colour Girl (v. Cormint) door een zeer strakke en risicovolle tweede fase te rijden. “Mijn paard heeft niet alleen heel veel galop, maar ook zeer veel kwaliteit”, looft hij de merrie, die gisteren ook al in de topvijf zat.

El Zoghby, die voor de Grote Prijs van Gelderland komende maandag de negenjarige merrie Amelia (Cantos x Numero Uno) wil zadelen, staat in de startblokken om naar zijn leerlingen te rennen die in de 1.30m rubriek aan de start komen. “We hebben twaalf paarden van klanten mee en daarvan zijn sommige klanten pas een dag voor het concours aangekomen. Die moet ik begeleiden, maar tussendoor ook de paarden rijden. De successen van mezelf bleven daardoor wel eens uit op Outdoor Gelderland, maar het begin zit mee. Hopelijk de rest van het weekend ook.”

Bianca Schoenmakers nam revanche op haar mislukte rit gisteren op Zorianda (v. Indorado). De merrie van Bill Gates struikelde toen, waardoor de Brabantse amazone op de grond belandde. Vanochtend pakte ze de tweede prijs. Het derde geld ging naar Martin Dopazo uit Argentinië met Conrad d’Esquelmes Z (v. Canadian River), voor Mohamed Sadek uit Egypte met Attila (v Lupicor).

 

Comments are closed.