Lars Kuster en Kim Emmen over twee meter hoogte op Outdoor Gelderland

Lars Kuster en Kim Emmen over twee meter hoogte op Outdoor Gelderland

Wilton Porter wint CCV Prijs
June 30, 2017
Katherine A. Dinan wint CSI Ommen Prijs
July 1, 2017
Wilton Porter wint CCV Prijs
June 30, 2017
Katherine A. Dinan wint CSI Ommen Prijs
July 1, 2017
Toon alles

Lars Kuster en Kim Emmen over twee meter hoogte op Outdoor Gelderland

Lars Kuster en Cassandra over twee meter hoogte op Outdoor Gelderland 2017. Foto © DigiShots

Een sfeervolle zomeravond op Outdoor Gelderland is afgesloten met indrukwekkende optredens van Lars Kuster en Kim Emmen. Zij durfden het niet alleen aan om op een reeks hindernissen af te rijden, waarvan de laatste op twee meter hoogte stond, hun paarden sprongen er ook nog foutloos overheen. En zo kende de afsluitende Stoeterij Sterrehof Six Bar dit jaar twee winnaars.

Voor Lars Kuster uit Stokkum had de gedeelde zege een bijzonder tintje, aangezien hij uit de regio komt. “Ik heb mijn paarden nog niet zover om in te schrijven voor de internationale springwedstrijden op Outdoor Gelderland, maar ik ben blij dat ik vanavond toch nog de ring in kon rijden. Echt heel mooi met al dat publiek!”

De toeschouwers vergaapten zich aan de hoogtes die op vrijdagavond gesprongen werden. Eerst won de Amerikaan Wilton Porter, pupil van Jeroen Dubbeldam, al de 1.50m CCV Prijs met Caletto Cabana (v. Cassini), waarbij de Brabander Jens van Grunsven knap tweede werd met Cika.

In het Six Bar springen daarna met veertien deelnemers gingen de palen nog hoger. “Of ik het hoog vond? Het scheelt dat mijn merrie ook hoog is. Dan vallen de hindernissen nog iets mee”, lacht Lars Kuster, die na vier afvalrondes overbleef met de Brabantse Kim Emmen op Delveaux (v. Chacco Blue). Bart Bles uit Babberich had de twee meter ook mogen springen met Damino van Lange Weeren (v. Chin Chin), maar zag er vanaf en werd derde.

Het was een vliegensvlugge voorbereiding voor Kuster, aangezien hij woensdag besloot om Cassandra (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in te schrijven. “Gisteren hebben we pas geoefend. Ook wel op deze hoogte denk ik. Meteen in de eerste ronde eruit liggen, wil je ook niet toch? Ze heeft laten zien dat ze er wel over kan.”

Komende dagen is Lars Kuster niet meer in de ring te zien. “Ik moet m’n paarden thuis trainen en studeren voor de toetsweek komende week. Maar ik kom nog wel naar de dressuuravond op zaterdagavond kijken. Ik wil die springruiters wel een kür op muziek zien rijden”, lacht hij.

Hoogtepunten op zaterdag zullen de 1.30m Hotel Papendal Grand Prix voor CSI1* deelnemers en de 1.45m Medium Tour finale zijn om de BKC Prijs. Om 19.30 uur gaat de GLOCK MidSummer Dressage Night van start met clinics van ‘s werelds beste dressuurruiters en –trainers en de dressuurwedstrijd door springruiters. Outdoor Gelderland vindt plaats tot en met zondag 2 juli. De toegang is elke dag gratis.

www.outdoorgelderland.nl

Auteur: Wendy Scholten

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief