Masterclass Tuigpaarden brengt dressuurpubliek op de banken - Outdoor Gelderland

Masterclass Tuigpaarden brengt dressuurpubliek op de banken

UITSLAG LOTERIJ
June 9, 2014
Vandaag heeft het droevige bericht ons bereikt dat Jan Maarten Kramer is overleden
December 28, 2014
UITSLAG LOTERIJ
June 9, 2014
Vandaag heeft het droevige bericht ons bereikt dat Jan Maarten Kramer is overleden
December 28, 2014
Toon alles

Masterclass Tuigpaarden brengt dressuurpubliek op de banken

De merrie die zo vast als een huis draafde en vanaf de eerste pas in de hoofdpiste imponeerde, die moest het gaan worden. Jan de Vries van BMC adviesbureau en voorzitter van Stichting Outdoor Gelderland en Theo Driessen, voorzitter van de sociëteit van Gelderland, waren het zondag 8 juni snel eens tijdens de Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by ’t Peerdewinkeltje. Colandra (v. Manno) van Cees Embregts was het bestgaande tuigpaard.

Tussen de finale van de Intermediaire I en de Grand Prix kür op muziek in, verschenen op Papendal vijf fantastische aanspanningen in de grote ring ter promotie van de tuigpaardensport in al haar veelzijdigheid. Jan de Vries verklapt dat hij al vaker een tuigpaard heeft mogen beoordelen en merkte dat het hem dit jaar al makkelijker afging. “Wel grappig. Je ziet op een gegeven moment hoe de paarden over de benen lopen en hoe de totale configuratie eruit ziet. Het winnende paard liep werkelijk fantastisch, al bij binnenkomst. Ik zei toen al: ‘Even in de gaten houden’”, vertelt Jan de Vries.

De titel ‘Meest stijlvolle combinatie’ ging naar Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno), al had ze stevige concurrentie van Marlies Wijkmans met Dalton (v. Vulcano). “We zagen dat deze jonge dame (Marlies Wijkmans, red.) wat zenuwachtig werd toen er wat fout ging in de tweede ronde, anders had ze gewonnen. De uiteindelijke winnares zag er met haar hoge koets ook spectaculair uit en ze wist wat ze moest doen!”

Toch waren de juryleden ook gecharmeerd van de aanspanningen van Wim Jansen, die De Bree (v. Selleen) en Casino (v. Whiskey HBC) in tweespan voorstelde, en Jan Jordans met zijn imposante randem Oxcan (v. Heineke), Rinkier (v. Joviaal) en Sitinkie (v. Joviaal). “Gewoonweg schitterend, maar de paarden gaven af en toe een wat onrustiger beeld en maakten soms een mispasje”, onderbouwt Jan de Vries.

De Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by ‘t Peerdewinkeltje, heeft voor Outdoor Gelderland 2015 de uitnodiging alweer op zak. “De tuigpaarden komen al sinds een aantal jaren naar Outdoor Gelderland en de mensen vinden het prachtig. Ze staan op de banken als ze mooi opgetuigd voorbij komen. De Masterclass is dus volgend jaar weer van harte welkom! “

Auteur: Wendy Scholten

 

Comments are closed.