Nu ook springconcours op Stoeterij Sterrehof - Outdoor Gelderland

Nu ook springconcours op Stoeterij Sterrehof

PERSBERICHT – Michel Hendrix winnaar Grote Prijs Outdoor Gelderland
July 3, 2016
Nog even nagenieten van de dressuurclinic 2016
March 22, 2017
PERSBERICHT – Michel Hendrix winnaar Grote Prijs Outdoor Gelderland
July 3, 2016
Nog even nagenieten van de dressuurclinic 2016
March 22, 2017
Toon alles

Nu ook springconcours op Stoeterij Sterrehof

Stoeterij Sterrehof bestaat dit jaar tien jaar en dat willen Ivo en Ellen Campagne niet onopgemerkt aan paardenminnend Nederland voorbij laten gaan. Voor het eerst organiseren ze samen met organisatiebureau EQ International op 30 mei een springconcours dat als selectiewedstrijd geldt voor de door Stoeterij Sterrehof gesponsorde Outdoor Gelderland Trofee. De finales worden verreden tijdens het internationaal springconcours Outdoor Gelderland dat van 28 juni tot en met 2 juli op Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem plaatsvindt.

De Outdoor Gelderland Trofee wordt verreden in de klasse L, M en Z en biedt basisruiters de kans om tijdens de finale te proeven van de internationale ambiance van Outdoor Gelderland. Ivo en Ellen Campagne, die eerder een succesvol manegebedrijf runden, dragen de breedtesport al jaren een warm hart toe.

Kijkje in de keuken
“Het organiseren van wedstrijden deden we in het verleden ook, maar het leek ons leuk om deze accommodatie na zoveel jaren Stoeterij Sterrehof ook een keer beschikbaar te stellen. Ik merk dat mensen het leuk vinden om eens een keer bij ons te komen kijken en dat combineren we meteen met een concours. We hebben het idee eerst met onze jongens op stal besproken, aangezien er extra werk bij komt kijken maar iedereen was meteen enorm enthousiast”, vertelt Ivo Campagne.

Sponsoring
Ivo en Ellen Campagne, met hun stoeterij internationale naam gemaakt als sponsor en paardeneigenaren van Marc en Julia Houtzager, kijken er naar uit om de basisruiters aan het werk te zien. “Het ligt eigenlijk in het verlengde wat wij doen. Jonge paarden opleiden. Van veulen tot olympisch paard. Maar daarnaast vinden we Outdoor Gelderland nog steeds een prachtig concours. Op Jumping Amsterdam na hebben we al ons sponsorwerk op nul gedraaid, maar Outdoor Gelderland willen we op deze manier ook blijven ondersteunen. Het is tenslotte ook onze regio.”

Fijne sportstal
Terugblikkend op tien jaar Stoeterij Sterrehof is Ivo Campagne tevreden. “We begonnen in een slechte tijd, want een jaar na de start knalde de crisis in maar dat wisten we te overleven. Eigenlijk heeft het precies gebracht wat we wilden: Een fijne sportstal en een fokkerij waar al heel mooie producten uitgekomen zijn. Vanaf het begin hebben we gezegd: Zolang het ons financieel gegeven is proberen we de Nederlandse paardensport op niveau te houden, zo niet te verbeteren. Ik vind het jammer dat er zoveel goede paarden naar het buitenland vertrekken. Wij willen de 1.60m Grand Prix-paarden juist houden, zoals ons eerste olympische paard Opium.”

Geen afdankertjes
Echter heeft de drang naar het behoud van toppaarden ook een keerzijde voor Stoeterij Sterrehof. “Ja, we hebben tegelijkertijd ons eigen graf gegraven. Mensen denken dat we alleen de ‘afdankertjes’ verkopen, maar dat is niet zo. Het zijn fijn opgeleide springpaarden die misschien op dat moment niet de potentie voor de absolute top met Marc Houtzager tonen. We hebben echt fijne paarden te koop. Verder moet ik zeggen dat we nog enorm blij zijn met de samenwerking met Marc en Julia. Fijne, eerlijke mensen, goede trainers ook die jonge paarden opleiden zoals wij het graag zien. Zo houd je het ook langer vol”, lacht Ivo Campagne.

Selectiewedstrijden
De eerste van de acht selectiewedstrijden om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee wordt op 22 april verreden in Beek. Bekijk hier het overzicht: . https://outdoorgelderland.nl/outdoor-gelderland-trofee/.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

 

Comments are closed.