PERSBERICHT – Michel Hendrix winnaar Grote Prijs Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT – Michel Hendrix winnaar Grote Prijs Outdoor Gelderland

Rokus de Jong medewerker van het jaar!
July 3, 2016
Nu ook springconcours op Stoeterij Sterrehof
February 19, 2017
Rokus de Jong medewerker van het jaar!
July 3, 2016
Nu ook springconcours op Stoeterij Sterrehof
February 19, 2017
Toon alles

PERSBERICHT – Michel Hendrix winnaar Grote Prijs Outdoor Gelderland

Aan de lijst met Grote Prijs-winnaars op Outdoor Gelderland kan weer een Nederlandse naam toegevoegd worden. Michel Hendrix uit Kessel won de hoofdrubriek nadat hij twee weken geleden zijn allereerste viersterren Grote Prijs in Engeland won. Tweede werd publieksfavoriet Sanne Thijssen uit Baarlo, die met haar 17 levensjaren en haar spectaculair springende Con Quidam de monden laat openvallen van verwondering.

Het terrein op Papendal stroomde vol om vijftig topruiters te zien strijden om de sportieve Audi A3 sportback, al mag de winnaar kiezen tussen de auto of 15.000 euro aan prijzengeld. Parcoursbouwer Henk Linders legde de lat in de Grote Prijs van de Provincie Gelderland presented by Sociëteit Gelre letterlijk en figuurlijk hoog. Sanne Thijssen met startnummer 6 bleef als eerste foutloos, maar daarna duurde het 23 deelnemers voordat er weer een nul op het scorebord. Veel paarden tikten in de driesprong een balk naar beneden, zetten een voetje in de sloot of vielen in de laatste dubbelsprong alsnog buiten de barrage.

Barrage
Acht ruiters plaatsten zich voor de eindsprint en Sanne Thijssen schoot direct snel uit de startblokken in finishte in 39.57 seconden. “Toen was het aftellen. Ik baalde een beetje dat ik één galopsprong teveel had gemaakt in de laatste lange lijn. Ik zag de ideale afstand naar de laatste triplesprong te laat en trok er een galopsprong bij. Ik wist dat iemand mijn tijd zou gaan verbeteren”, vertelt Sanne Thijssen, die de tijd neemt om met fans op de foto te gaan.

Henk van de Pol uit Knegsel kwam er met 0,21 seconde afstand zeer dicht bij met de krachtpatser Spartacus TN (v. Stakkato), ondanks de wat ruime wending naar de voorlaatste hindernis. Thijssen kloppen was dus mogelijk en Michel Hendrix pakte die kans. “Niet verwacht nadat ik Sanne had zien rijden. Ten eerste vond ik deze Grote Prijs echt een heel serieuze proef en ik dacht dat de barrage ons niet echt zou liggen, maar het lukte. Het zegt veel over Baileys. Wat een geweldig paard is dit. Ik rijd hem nu zo’n anderhalf jaar en ik hoop met hem nog even door te doen in de sport.”

Sanne Thijssen, die met haar tweede plaats 12.000 euro won, is sportief. “Toch een mooie winnaar. En een Limburger!” Ze woont nog geen tien minuten bij Hendrix vandaan. Zelf heeft ze haar vizier op het EK Young Riders in Millstreet van 26 tot en met 31 juli.

Outdoor Gelderland 2016 vierde een zeer geslaagde elfde editie. De weergoden waren het evenement gezind tijdens de twee grote publiekstrekkers: de GLOCK MidSummer Dressage Night op zaterdagavond en de Grote Prijs op zondagmidag. “De nieuwe opzet is echt heel mooi zo. Je krijgt veel meer een arenagevoel en het is geweldig om voor zoveel publiek in eigen land te winnen. Er waren wel buiten van de week, maar de bodems waren zo goed dat onze paarden er weinig last van hadden”, sluit Michel Hendrix af.

www.outdoorgelderland.nl

Klik hier voor de uitslag

Auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.