Outdoor Gelderland winnaar Bucci: ‘Albert Zoer liet me wel zweten’ - Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland winnaar Bucci: ‘Albert Zoer liet me wel zweten’

neptunus prijs helaas afgelast
June 9, 2014
UITSLAG LOTERIJ
June 9, 2014
neptunus prijs helaas afgelast
June 9, 2014
UITSLAG LOTERIJ
June 9, 2014
Toon alles

Outdoor Gelderland winnaar Bucci: ‘Albert Zoer liet me wel zweten’

Het waren niet de tropische temperaturen op Outdoor Gelderland die de Italiaan Piergiorgio Bucci het meest deed zweten, maar een Drentse ruiter op een paard waarmee hij dit jaar al vier Grote Prijzen op naam schreef. “Albert Zoer liet me wel zweten”, lacht de winnaar van de Grote Prijs van de provincie Gelderland. Bucci had een duizelingwekkende tijd neergezet, waarvan Zoer slechts 0,41 seconde vandaan bleef.

Het zesdaags Outdoor Gelderland op Nationaal Sportcentrum Papendal kreeg maandagmiddag een sensationele ontknoping met een Audi A4 als hoofdprijs. Negen van de 57 ruiters kwamen terug voor de barrage en daarin gaf Bart Bles uit Babberich voor het thuispubliek als eerste een foutloze rit weg met Lord Sandro DDH (v. Lordanos). Piergiorgio Bucci verpulverde de tijd op het super voorzichtig springpaard Casallo Z (v. Casall) en wat Albert Zoer met Abracadabra (v. Vancouver) en Leopold van Asten met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) ook uit de kast trokken, ze haalden het net niet en werden tweede en derde, gevolgd door Bart Bles.

Rasechte Italiaan Piergiorgio Bucci, die in het Brabantse Budel woont en zijn viervoeters in België stalt bij de Nederlandse amazone Joy Lammers in Hamont, wees in de prijsuitreiking naar zijn paard. Casallo Z is de crack van de stal, maar liep vorig jaar tijdens het EK een blessure op en verloor daarbij zoveel vertrouwen in de landenwedstrijd dat het herstel veel tijd kostte. “Pas in maart ben ik weer met hem gaan springen en dit is weer zijn eerste grote proef. Ik moest mezelf pushen om het uiterste van hem te durven vragen, maar na vanmiddag zal ik er weer meer vertrouwen in hebben.”

Naast Bucci waren er meer ruiters trots op hun paard. Albert Zoer gaf eerder al eens aan dat Abracadabra wel eens de nieuwe Okidoki kon gaan worden en alles wijst er op dat dit pas negenjarig paard een grote toekomst voor zich heeft. “Hij heeft alles wat een goed Grand Prix-paard nodig heeft. Ook in de barrage deed hij weer super mee. Ik reed één galopsprong meer naar de derde hindernis en draaide iets minder schuin over de Anemone steilsprong, wat me denk ik de overwinning heeft gekost.”

Extra vermelding verdient Bart Bles, die vorig jaar ook al vierde werd in deze Grote Prijs. Lord Sandro werd op 2,5-jarige leeftijd in Oldenburg ontdekt en aangekocht door Jan van der Kamp van de Havikerwaard uit De Steeg en was al bijzonder constant afgelopen jaar met slechts één fout over alle verreden wedstrijden.  Dat was recent tijdens zijn debuut in de landenwedstrijd. “Sindsdien zijn we opngenomen in het B-kader”, vertelt Bart Bles, die tevens een uitnodiging op zak heeft voor CHIO Rotterdam.

Ook Albert Zoer hoopt nog een uitnodiging voor Rotterdam te krijgen, waar hij zeker thuis hoort. “Maar ik heb hier in elk geval alvast fijn kunnen rijden. Outdoor Gelderland was echt tot in de perfectie geregeld. Ik rijd hier heel graag en hoop dat dit evenement nog lang op de agenda blijft staan.”

Concoursorganisator Chris van Dam beaamt dit. “Het was weer een super evenement met een grandioze sfeer. Vandaag hadden we misschien iets minder publiek door de 32 graden en de onweersbui precies op het tijdstip dat veel mensen van huis vertrekken, op de andere dagen hadden we veel meer belangstelling dan vorig jaar en hopelijk groeit dat verder uit. We kijken uit naar de volgende editie in de eerste week van juni 2015.”

www.outdoorgelderland.nl / auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.