Para-amazone Demi Vermeulen: ‘Mijn één na hoogste score ooit’ - Outdoor Gelderland

Para-amazone Demi Vermeulen: ‘Mijn één na hoogste score ooit’

Bart van der Maat wint Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
June 5, 2014
robert vos wint eisma horses media prijs
June 6, 2014
Bart van der Maat wint Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee
June 5, 2014
robert vos wint eisma horses media prijs
June 6, 2014
Toon alles

Para-amazone Demi Vermeulen: ‘Mijn één na hoogste score ooit’

(KNHS PERSBERICHT) Vandaag heeft Demi Vermeulen (Zevenaar) met haar paard Vaness tijdens Outdoor Gelderland de KNHS-Para Dressuur Trophy gewonnen met de hoge score van 78.583%. In deze competitiewedstrijd, mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation, werd ze op de hielen gezeten door Frank Hosmar (Haarle). Hij werd tweede met zijn toppaard Alphaville N.O.P. met 76.75%. Annemarieke Roling (Kropswolde) werd derde op Ricochet.

Demi vertelt na afloop; “Het ging super goed!! Vaness stond er heel goed aan en ik heb mijn één na hoogste score gereden.” Vermeulen reed een bijna thuiswedstrijd in Arnhem en Papendal is sinds kort een bekende plek voor haar, want ze volgt hier fysieke trainingen waardoor ze meer conditie krijgt en zelfs meer kracht in haar benen. Haar paard Vaness (v. Onze Fons) staat bij Coby van Baalen op stal en daar traint Demi ook. Demi hoopt zich met al deze inspanningen in het team te rijden voor de wereldruiterspelen die eind augustus en begin september verreden worden in Normandië.

Frank Hosmar begon de kwalificatiewedstrijd ongelukkig, met Wallstreet Shuffle (v. Polansky) moest hij opgeven in de kür op muziek, het paard had veel last van spanning. Met zijn meest geroutineerde paard Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) nam hij echter revanche. Zijn zeer mooie kür werd met 76.75% beoordeeld..

Annemarieke Roling reed de zoon van Flemmingh, Ricochet naar de derde plek met een percentage van 73.083%. Jurylid Harro Goudsmit vond haar kür in Grade 2 de beste. Ook Sanne Voets (Berghem) liet met haar betrekkelijke nieuwe paard Zoya Sollenburg (v. Metall) een goede proef zien die beoordeeld werd met 72.75% en de vierde plaats. Nicole den Dulk (Elen) pakte de vijfde plaats met Fifty Fifty.

Na Jumping Amsterdam was dit de tweede wedstrijd waar de combinaties een startbewijs voor de finale van de KNHS-Para dressuur Trophy konden verdienen. Deze finale wordt verreden tijdens het CHIO van Rotterdam dat van 18 tot en met 22 juni plaats vindt. De deelnemers aan deze finale zullen binnenkort officieel bekend gemaakt worden.

Comments are closed.