PERSBERICHT: Sport, feest en lifestyle... - Outdoor Gelderland

PERSBERICHT: Sport, feest en lifestyle…

Wie nemen het op tegen Ehning en Dubbeldam?
June 27, 2019
Amsterdamse avond op vrijdagavond
July 1, 2019
Wie nemen het op tegen Ehning en Dubbeldam?
June 27, 2019
Amsterdamse avond op vrijdagavond
July 1, 2019
Toon alles

PERSBERICHT: Sport, feest en lifestyle…

Jeroen Dubbeldam op Outdoor Gelderland 2018. Foto Wendyscholten

De vijftiende editie van het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem wordt getrakteerd op een ijzersterk deelnemersveld. Olympisch-, Europees- en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, die al drie keer de Grote Prijs van Outdoor Gelderland won, is deze week weer van de partij. De paardensportliefhebber zal ook kunnen gaan genieten van de Duitse rijstijlperfectionist Marcus Ehning, die zich voor het eerst aangemeld heeft.

160.000 euro prijzengeld
De internationale wedstrijdkalender is druk en ruiters kunnen in heel Europa terecht om hun parcoursen te rijden, maar talrijke ruiters die hoog op de wereldranking staan hebben voor ‘Arnhem’ gekozen. Er worden ruim 335 internationale springpaarden verwacht, gereden door 182 ruiters uit 18 verschillende landen. Er ligt 160.000 euro prijzengeld klaar en daarvan wordt het merendeel zondagmiddag 7 juli verdeeld in de Grote Prijs op 1.55m niveau. Een klassieker die iedereen eens op z’n naam wil schrijven.

Onder de Nederlandse deelnemers bevinden zich meer succesvolle namen, zoals Gerco en Ben Schröder, Frank Schuttert, Willem Greve, Albert Zoer en Wout-Jan van der Schans. Maar makkelijk wordt het voor hen niet. Ze krijgen stevige concurrentie vanuit het buitenland door onder meer Yuri Mansur (Brazilië), Felix Hassman (Duitsland), Piergiorgio Bucci (Italië), Janika Sprunger (Zwitserland), Lauren Hough (USA) en de broers Porter (USA).

Must-see: Master springen
Outdoor Gelderland trapt woensdag af met een jeugddag en landelijke sport. De internationale springruiters komen op donderdag voor het eerst in actie. Een must-see is het Mobeazy Master springen op vrijdagavond rond 20.30 uur, waarbij elke deelnemer na zijn ronde een hindernis mag laten verhogen voor de concurrentie die volgt. Daarna raakt Arnhem in Amsterdamse sferen. Het aansluitende ‘ruiterbal’ staat in het teken van een Amsterdamse avond met drie Nederlandstalige artiesten en een DJ. Ook op zaterdagavond is er feest op de terrassen voor de restaurants. Zodra de laatste paarden de baan verlaten, gaat de volumeknop omhoog! 

Bijna uitverkochte tibunetickets
De derde Anemone Horstrucks Dressage Night op zaterdagavond lijkt weer een regelrechte hit te worden. De tribunetickets zijn bijna uitverkocht. Anky van Grunsven, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens komen hun kennis delen, er is een familiebattle kür op muziek, een veulenveiling en talrijke demonstraties met schitterende dressuurpaarden.

Ladies Day en Kids Club
Zaterdag is het Ladies Day, maar ook een geweldige dag voor kinderen. Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn er gratis kinderactiviteiten waaronder een puzzeltocht, minipersconferentie, ponyrijden en knutselen. Er zijn voor kinderen vanaf vier jaar zelfs Bixie ponyrubrieken op zaterdag en zondag. Kom shoppen bij de standhouders, uiteten in de restaurants of geniet langs de zijlijn van het veelzijdige paarden- en lifestyle evenement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief