Rentree van gouden dressuurpaard Parzival op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Rentree van gouden dressuurpaard Parzival op Outdoor Gelderland

Michelin sterren stralen op Culifair Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Outdoor Gelderland Trofee selectie verplaatst
May 12, 2014
Michelin sterren stralen op Culifair Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Outdoor Gelderland Trofee selectie verplaatst
May 12, 2014
Toon alles

Rentree van gouden dressuurpaard Parzival op Outdoor Gelderland

Het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland van 4 tot en met 9 juni mag rekenen op een primeur. Het toppaard Parzival van Adelinde Cornelissen maakt na een lange wedstrijdpauze zijn rentree in Arnhem om zich vervolgens snel weer tot het kampioenschapsteam te voegen voor de Wereldruiterspelen in augustus.

Op zaterdagavond 7 juni en zondagmiddag 8 juni maakt Parzival zijn opwachting in de Grand Prix en kür op muziek en zijn amazone kijkt uit naar hun comeback. “Ik durf het bijna niet te zeggen. Parzival is nu zeventien jaar oud en steeds als ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald, dan weet hij zich weer te verbeteren. Hij is nu weer nog lichter in de hand en nog meer gefinetuned dan ooit”, vertelt Adelinde Cornelissen, die op de Olympische Spelen  in 2012 met Parzival individueel zilver en teambrons won en gouden medailles pakte op het EK in 2009 en 2011.

Afgelopen winterseizoen bleef Parzival buiten beeld. “Dat was volgens de planning. Als je het indoorseizoen rijdt, dan draait het om de wereldbekerwedstrijden. Wil je kans maken op de finale, dan moet je ze als het even kan allemaal rijden omdat Nederland maar drie finaletickets krijgt. Dan heb je de finale eind april en vervolgens moet je een wedstrijdpauze inlassen om je paard fit te hebben voor het WK eind augustus. Ik besloot om te kiezen en mijn keuze is op de Wereldruiterspelen in Normandië gevallen.”

Dat Parzival een wedstrijdpauze kreeg, betekende nog geen vakantie voor hem. “De hele winter heb ik hem doorgetraind”, vertelt de amazone. “Ik heb andere dingen uitgeprobeerd. Een ander bitje bijvoorbeeld. Als je op concours gaat, dan doe je dat niet. Maar als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Daarom was de wedstrijdpauze zo belangrijk. Als je techniek verandert, dan kost dat tijd. Parzival is geen vier jaar oud meer en zelf zit je ook in een bepaald stramien. Verander je kleine dingen, dan heeft dat een groot gevolg op de rest. Nu zijn we zachtjes aan proefgericht aan het trainen en kijk ik uit naar Outdoor Gelderland. Ik vond het super om thuis te trainen en alles te optimaliseren om het talent echt uit je paard te krijgen. Op concours gaan is ook super leuk, maar alleen maar mooi als alles voor elkaar is en daar hebben we hard aan gewerkt!”

Adelinde Cornelissen is niet de enige topper die Outdoor Gelderland in haar agenda heeft genoteerd. Ook Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die Nederland recent nog vertegenwoordigden in de wereldbekerfinale, zijn van de partij.

www.outdoorgelderland.nl / auteur: Wendy Scholten

Comments are closed.