Uitslag op kop in Anemone/Pavo Masterclass tuigpaarden - Outdoor Gelderland

Uitslag op kop in Anemone/Pavo Masterclass tuigpaarden

Springpaarden Fonds gelukkig op Outdoor Gelderland
June 2, 2013
Video online van barrage Grote Prijs van Outdoor Gelderland
June 3, 2013
Springpaarden Fonds gelukkig op Outdoor Gelderland
June 2, 2013
Video online van barrage Grote Prijs van Outdoor Gelderland
June 3, 2013
Toon alles

Uitslag op kop in Anemone/Pavo Masterclass tuigpaarden

De Anemone/Pavo Masterclass voor tuigpaarden heeft inmiddels drie verschillende winnaars opgeleverd. Na de aftrap in april in Mierlo waar Cherokee (v. Torino) won, was Wander (v. Marvel) met Aris van Manen zaterdag de topper op Jumping Etten-Leur en ging PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes zondag aan kop op Outdoor Gelderland.

Het waren twee drukke dagen voor de menners die deelnemen aan de Anemone/Pavo Masterclass, supported by ‘t Peerdewinkeltje, waarbij het promoten van tuigpaarden sport voorop staat. Het klassement ging afgelopen dagen volledig op kop. Op Jumping Etten-Leur werd er flink gediscussieerd onder de gastjuryleden, die werden bijgestaan door KNHS-jurylid Andries Zandee. Concoursorganisator Rinus Blom beoordeelde samen met Piet Jochems (voorzitter van de sponsorcommissie Jumping Etten-Leur) en Jan Klaassen (tuigpaardrijder die al jaren de koets met de burgemeester van Etten-Leur de piste binnenrijdt).

“We hadden best wel een beetje discussie over wie er moest winnen”, lacht Rinus Blom. “Maar dat is alleen maar leuk. Het werd Wander (v. Marvel) met Aris van Manen, die hier heel constant rond liep.” De tweede prijs ging naar Marie José Calis met Cognac (v. Wiskey HBC), voor Harrie Claassen met Elvin T (v. Waldemar). Een dag later was er een geheel andere uitslag. De nummer vijf, PrimeVal Bentley VDL (v.Larix), won met Derk Jan Mekkes na een weergaloos optreden.

“We waren er unaniem over eens”, vertelt springruiter Jur Vrieling op Outdoor Gelderland, die samen jureerde met Marinus van Dam (KNHS jurylid), dhr. Driessen (bestuurslid Outdoor Gelderland) en dhr. J. de Vries (voorzitter Outdoor Gelderland), dhr. J. Markink (Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland) “We hebben gelet op de constantheid in de bewegingen, in zowel het voorbeen als het achterbeen”, zei Markink die zelf springpaarden fokt tijdens de toelichting. PrimeVal Bentley VDL had nog stevige concurrentie van de nummer twee, Cherokee (v.Torino) met Lean Verhoeff. Ook Wander (v.Marvel) met Aris van Manen ging opnieuw goed, maar was zondag wat hectischer waardoor hij derde werd.

Derk Jan Mekkes was ingenomen met de overwinning van zijn fanatieke voshengst. “Gisteren vond ik hem te heet, vandaag kon ik hem meer laten gaan. Hij werd elke ronde beter en hij vond het fantastisch toen de mensen voor hem gingen klappen. Het is echt een publieksbeest. Leuk dat er weer een totaal andere uitslag is. We hebben een collectie tuigpaarden met heel veel front. Ze zijn allemaal mooi om naar te kijken en dan liggen de verschillen al snel heel dicht bij elkaar. Dat maakt het spannend. Je weet als rijder nooit waar je aan toe bent in de beoordeling, mede doordat er mensen jureren die er blanco in staan. Dat geeft een extra dimensie aan deze competitie.”

De komende competitiewedstrijd vindt op 23 juni plaats tijdens CHIO Rotterdam.

UITSLAG JUMPING ETTEN-LEUR (zaterdag 1 juni)
1.Wander (Marvel), Aris van Manen
2.Cognac (v. Whiskey HBC), Marie Jose Calis
3.Elvin T (v.Waldemar) Harrie Claasen
4.Cherokee (Torino), Lean Verhoeff
5.PrimeVal Bentley (Larix), Derk Jan Mekkes
6.Aron HBC (Ganges), Cees Embregts

UITSLAG OUTDOOR GELDERLAND (zondag 2 juni)
1. PrimeVal Bentley (Larix), Derk Jan Mekkes
2. Cherokee (Torino), Lean Verhoeff
3. Wander (Marvel), Aris van Manen
4. Aron HBC (Ganges), Cees Embregts
5. Elvin T (v. Waldemar) Harrie Claasen
6. Cognac (v. Whiskey HBC), Marie Jose Calis

www.masterclasstuigpaarden.nlDe topdrie op Outdoor Gelderland: PrimeVal Bentley met Derk Jan Mekkes en naast hem dhr. Markink. Daarachter Lean Verhoeff die Cherokee hier laat rijden door dhr. Driessen. Derde werd Wander van Aris van Manen, die in de ereronde gereden werd door Stefan van Kooten van Anemone Horse Trucks. Foto Wendy Scholten

Comments are closed.