Upgrade voor Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Upgrade voor Outdoor Gelderland

Roelofsen Horse Trucks hoofdsponsor Jeroen Dubbeldam
January 23, 2015
Data selecties WK Verden bekend
April 8, 2015
Roelofsen Horse Trucks hoofdsponsor Jeroen Dubbeldam
January 23, 2015
Data selecties WK Verden bekend
April 8, 2015
Toon alles

Upgrade voor Outdoor Gelderland

Het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland blijft upgraden. Dit jaar wordt er voor het eerst op viersterrenniveau dressuur verreden, waardoor het concours van dinsdag 30 juni tot en met zondag 5 juli in Arnhem nog meer topruiters zal aantrekken. De upgrade is mogelijk gemaakt door de Oostenrijker Gaston Glock en zijn echtgenote Kathrin, in hippische kringen bekend geworden als sponsors van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Gerco Schröder.

Gal en Minderhoud zullen net als afgelopen edities weer van de partij zijn en hun kür op muziek op de zaterdagavond rijden. Extra interessant voor menig ruiter is dat Outdoor Gelderland is aangewezen als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Voor de springruiters is dit de Grote Prijs van Gelderland op 1.55m niveau op zondagmiddag. Voor hen ligt er in totaal 205.000 euro aan prijzengeld klaar, voor de dressuurruiters is dit 45.000 euro.

Nieuw op Outdoor Gelderland is ook de selectiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden op woensdag 1 juli. Het WK, al vele keren gewonnen door KWPN-paarden, vindt begin augustus plaats in het Duitse Verden en wordt vanaf volgend jaar in Ermelo georganiseerd.

Naast kindermiddagen, gratis proeflessen door maneges uit de omgeving van Arnhem, feestavonden en talrijke lezingen zijn er finales om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee voor de basisruiters. Een vervolg krijgt ook de Horses Talentendag, waarbij Horses.nl samen met het Adelinde Trainingscentrum en enkele topspringruiters op zoek gaat naar het springtalent van 2015.

Outdoor Gelderland is gratis te bezoeken. Enkel voor de zaterdagavond (Grand Prix kür op muziek en de Intermediaire I dressuur) en voor de zondagmiddag (Grote Prijs springen) wordt er een vergoeding gevraagd. De kaartverkoop start op 1 april voor de ‘early birds’ en 8 april voor iedereen. Wie de beste plaatsen wil, doet er goed aan om ze in de voorverkoop vast te leggen.

www.outdoorgelderland.nl

Comments are closed.