Anemone Horse Trucks: van 10.000 euro auto tot huis op wielen met comfortabele plek voor paarden

Anemone Horse Trucks: van 10.000 euro auto tot huis op wielen met comfortabele plek voor paarden

Anky van Grunsven geeft antwoord op #Durftevragen
May 2, 2018
Hunter-Jumper Equitation Holland clinic
May 4, 2018
Anky van Grunsven geeft antwoord op #Durftevragen
May 2, 2018
Hunter-Jumper Equitation Holland clinic
May 4, 2018
Toon alles

Anemone Horse Trucks: van 10.000 euro auto tot huis op wielen met comfortabele plek voor paarden

Op Outdoor Gelderland zetten Bert en zijn zoon Stefan van Kooten elk jaar een wagenpark neer om u tegen te zeggen. Bezoekers verwonderen zich over het assortiment dat in het promodorp staat. De Anemone Horse Trucks paardenauto’s worden inmiddels wereldwijd verkocht.

 

Bert, hoeveel jaar bestaat Anemone Horse Trucks?

“23 jaar. Toen ik 19 was begon ik met een groothandel in kamer- en tuinplanten en mijn eerste klanten werden vestigingen van Intratuin. Mijn zonen Stefan en Robin gingen ponyrijden en ik had een nieuwe trailer gekocht. Mijn ervaring met de trailer was negatief, het voelde onstabiel en niet veilig genoeg. Toen ben ik een auto gaan ontwerpen waar doordeweeks de plantenkarren in vervoerd konden worden en in het weekend vijf paarden of pony’s. Op concours was er veel vraag naar deze paardenauto. Hierdoor ben ik concepten gaan bedenken en wagens gaan verbouwen tot paardenauto om ze vervolgens te verkopen. In 1996 startte ik met Anemone Horse Trucks en drie jaar later verkocht ik de plantengroothandel. Hier vanuit is ook de naam Anemone ontstaan. In ‘99 ontwikkelden we samen met Anky van Grunsven een vierpaardsauto. Mede door Anky kreeg onze start meer bekendheid en nog altijd werken we prettig samen met Anky. “

 

Wat is er door de jaren heen veranderd?

“Vooral de vraag van de klant is veranderd. Doordat er steeds meer mogelijk is, krijgen klanten ook meer wensen en eisen. Dit blijft voor ons een mooie uitdaging. Verder is de sector inmiddels veel breder geworden. Ik ben ook altijd in de breedte blijven denken, adverteren en ondersteunen. Het zijn niet alleen maar dressuur- en springruiters die vervoer voor hun paarden nodig hebben.”

 

Wat is de duurste vrachtwagen en wat krijg je daar voor?

“Onze prijzen variëren van 10.000 euro tot 450.000 euro. En het unieke is, we hebben alle verschillende modellen op voorraad staan. Ongeveer 50 paardenauto’s, nieuw en gebruikt. Ik vind het belangrijk dat onze klanten ook met een gloednieuwe auto kunnen proefrijden. Wat je krijgt voor een vrachtwagen van 450.000 euro? Een geweldig mooie paardenauto met 510pk, zes plaatsen voor de paarden, een living met luxe badkamer & keuken. De auto is zelfvoorzienend met aggregaat, standkachel en airconditioning. Eigenlijk een huis op wielen met een comfortabele plek voor de paarden.”

 

En wat is het meest populair?

“De tweepaardsauto blijft ontzettend populair! We leveren sinds 2002 de Renault Master tweepaardsauto. Door de jaren heen is dit type auto steeds verder ontwikkeld. We leveren op dit moment tweepaards auto’s met 170 PK en een Euro 6 motor. Verder zijn er diverse opties mogelijk. Het is een zeer veilige paardenauto die met B-rijbewijs gereden mag worden.”

 

Welke service bieden jullie?

“Wij hebben alles in eigen beheer. Hierdoor is er veel mogelijk. Verkoop, verhuur, onderhoud, verzekering en leasing van de paardenauto’s. Klantvriendelijkheid staat bij ons centraal. We staan dag en nacht voor de klant klaar en proberen te ontlasten van
A tot Z. Qua verkoop is leasing fiscaal zeer aantrekkelijk. Hierdoor houd je liquiditeit in het bedrijf. Ik denk dat op dit moment 50% van de auto’s in de lease gaan en 50% directe verkoop is.”

 

Wat is het verste land waar een Anemone vrachtwagen rijdt?

“We verkopen onze paardenauto’s over de hele wereld. Er worden regelmatig paardenauto’s naar het Midden-Oosten geëxporteerd en laatst zelfs een auto naar Japan! Doordat we regelmatig op internationale evenementen aanwezig zijn, hebben we toch klandizie als buitenlandse klanten naar Nederland komen om te trainen of op concours te gaan. Zij huren dan een Anemone Horse Trucks paardenauto.”

 

Jullie vinden sponsoring in de paardensector belangrijk en ondersteunen Outdoor Gelderland al jaren. Wat is de gedachte daarachter?

“Ik vind dat je in de paardensector elkaar moet helpen en blijven ondersteunen. Dit komt deels voort uit onze eigen passie voor paarden, maar uiteraard ook door onze afzetmarkt. Commercieel gezien zijn de evenementen voor ons belangrijk. Je onderhoudt het contact met bestaande klanten, ontmoet nieuwe klanten en verkoopt mede hierdoor de paardenauto’s. Wij zien sponsoring als een investering in onze markt. We maken wel een selectie welke evenementen voor ons interessant zijn. Maar ik zeg altijd: Als ik niet blijf zaaien, kan ik nooit oogsten. We zijn een sociaal bedrijf en daarbij geniet ik echt van de paardensport en de mensen eromheen.”

 Auteur: Wendy Scholten 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief