Dag 2: 1.50m winnaar Frank Schuttert over Outdoor Gelderland: “Voelt als een vijfsterren concours” - Outdoor Gelderland

Dag 2: 1.50m winnaar Frank Schuttert over Outdoor Gelderland: “Voelt als een vijfsterren concours”

Dag 2: Marten Luiten breekt sleutelbeen net voor Dressuurgala Outdoor Gelderland
June 16, 2022
Dag 3: Winnaar Remco Been op Outdoor Gelderland: “Nu wil ik niet meer naar huis”
June 17, 2022
Dag 2: Marten Luiten breekt sleutelbeen net voor Dressuurgala Outdoor Gelderland
June 16, 2022
Dag 3: Winnaar Remco Been op Outdoor Gelderland: “Nu wil ik niet meer naar huis”
June 17, 2022
Toon alles

Dag 2: 1.50m winnaar Frank Schuttert over Outdoor Gelderland: “Voelt als een vijfsterren concours”

Frank Schuttert wint de 1.50m rubriek met Farmers Girl op Outdoor Gelderland. Foto Digishots

Springruiters slaan de handen in elkaar en begroeten elkaar. “Wat een tof concours is dit he?” “Ja, ongelooflijk mooi.” “Ja, ein tolles Turnier!” “It looks amazing”. De talen vliegen door elkaar heen op Outdoor Gelderland. De aftrap in Vragender was meteen een rake. Ook voor Frank Schuttert, die donderdagavond de eerste 1.50m springrubriek won. “Outdoor Gelderland is een 3* concours, maar het voelt als een 5*”, is het eerste wat hij zegt als hij na de ereronde zijn paard afgeeft aan de verzorger om tijd vrij te maken voor een interview.

Frank Schuttert heeft over de hele wereld al gereden en de meest luxueuze evenementen aangedaan, maar Outdoor Gelderland doet er niet of nauwelijks voor onder. Het internationale springconcours dat in De Steeg begon en voorgezet werd op Papendal in Arnhem is nu een hernieuwde eerste indruk aan het maken in Vragender. Die moet goed zijn, want het is de intentie om het evenement in de Achterhoek te houden.

Mond vol tanden
“Heel eerlijk, ik stond met m’n mond vol tanden toen ik vanmiddag aankwam”, vertelt Frank Schuttert. “Outdoor Gelderland was altijd al een heel mooi concours en ik had er dit jaar ook hoge verwachtingen van. We weten dat als de familie Morssinkhof iets doet, dat ze het goed willen doen, maar dit…? Gisteren spiekte ik al op de livestreaming. De springpiste zag er tot in de puntjes uit, maar je moet er zelf zijn om de rest ook te zien. Het strodorp, de restaurants. Prachtig. Ik kijk uit naar de komende dagen.”

Dat laatste zou natuurlijk elke winnaar van een belangrijke rubriek zeggen. Frank Schuttert won de 1.50m Hendriks Hoveniers Prijs met de negenjarige Farmers Girl HS (Aragorn W). De al succesvolle Piet Raijmakers jr. werd derde met Van Schijndel’s Olaya Z (Ogano Sitte), achter de Ier Daniel Coyle op de door Jeroen Dubbeldam gereden Oak Grove’s Carlyle (Casall).

“Dat was een mooie proef”, vertelt Schuttert. “Ik ging van hindernis 1 naar 2 voorlangs en was daarmee één van de weinigen die dat deed.” Zijn paard is in een half jaar opgeklommen van 1.35m naar 1.50m niveau. “Farmers Girl is 2,5 jaar door mijn vader gereden en toen ik thuiskwam – na negen jaar voor Jos Lansink te hebben gereden – nam ik haar over. Het scheelt dat de merrie al overal geweest is. M’n vader is heel fanatiek, rijdt elke dag en start graag op 1* wedstrijden. Deze hoogte kende ze nog niet, maar ze heeft al heel wat kilometers gemaakt in indrukwekkende pistes.”

Veel sfeer en publiek
In elk geval blijft Outdoor Gelderland bij Schuttert in de agenda staan. “De keuze aan concoursen is wel echt heel groot op dit moment, maar als Nederlandse ruiter probeer ik wel zo goed mogelijk de Nederlandse concoursen te ondersteunen door in te schrijven. Zo reed ik de laatste maanden in Eindhoven, Geesteren, nu hier en straks op ons eigen concours in Ommen. Het gaat er niet altijd om wie het meeste prijzengeld uitkeert, wij genieten er ook van als er veel sfeer en publiek is en dat de paarden daar weer van leren. Ik ben blij dat de organisatie de nek heeft uitgestoken om dit neer te zetten. Hier gaat over gepraat worden door ruiters onder elkaar.”

Dan beent de boomlange springruiter weg richting de stallen. De feestavond is begonnen. Zelfs de voetbalfans die naar de match tussen Vitesse en De Graafschap en de lokale voetbalclubs Longa 30 en FC Grol kwamen kijken, zijn blijven hangen. Zangeres Samantha van Steenwijk knalt er nog wat sfeervolle nummers in, nog voordat De Havenzangers 2.0 optreden. Dat belooft wat voor komende dagen…

 

Winnaars internationale springrubrieken op dag 1 en 2:
CSI1* 1.20m Hotel De Lindeboom Prijs: Gert van den Hof, Cooper Z
CSI1* 1.30m Anemone Horse Trucks Prijs: Piet Raijmakers jr., Van Schijndel’s Hanibal
CSI1* 1.20m Jumping de Achterhoek Prijs powered by Bordbusters: Gert van den Hof, Cooper Z
CSI3* 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs: Lorenzo Argentano, Dakota Blue Girl & Albert Zoer, Jayla
CSI3* 1.50m Hendriks Hoveniers Prijs: Frank Schuttert, Farmers Girl HS

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief