Dag 3: Winnaar Remco Been op Outdoor Gelderland: “Nu wil ik niet meer naar huis” - Outdoor Gelderland

Dag 3: Winnaar Remco Been op Outdoor Gelderland: “Nu wil ik niet meer naar huis”

Dag 2: 1.50m winnaar Frank Schuttert over Outdoor Gelderland: “Voelt als een vijfsterren concours”
June 16, 2022
Dag 4: 1.45m finalewinnares Annelies Vorsselmans: “Nu eens niet aan de safe side”
June 18, 2022
Dag 2: 1.50m winnaar Frank Schuttert over Outdoor Gelderland: “Voelt als een vijfsterren concours”
June 16, 2022
Dag 4: 1.45m finalewinnares Annelies Vorsselmans: “Nu eens niet aan de safe side”
June 18, 2022
Toon alles

Dag 3: Winnaar Remco Been op Outdoor Gelderland: “Nu wil ik niet meer naar huis”

Remco Been: "Op een concours als Outdoor Gelderland krijg ik toch wel extra motivatie om te winnen." Foto Digishots

Als de eerste drie ruiters meteen foutloos rijden in een 1.50m parcours, dan zit je als parcoursbouwer wel met samengeknepen billen. Idealiter wil je er geen 20 of 25 in de barrage en de jury dacht daar vrijdagavond hetzelfde over op Outdoor Gelderland. Snel werd de maximaal toegestane tijd aangescherpt en toen was het heel lang stil. Totdat uiteindelijk zeven ruiters doordrongen in de barrage, waarvan Remco Been als winnaar naar voren kwam op de tienjarige Bridgetown Z (v. Big Star jr).

“Het was wel zo netjes geweest als Remco mij deze proef had laten winnen”, lacht Julia Houtzager-Kayser, echtgenote van topruiter Marc Houtzager. Rubrieksponsor was Stoeterij Sterrehof, die dit sportieve duo al jarenlang een warm hart toedraagt en paarden voor de topsport vasthoudt. Julia was 0,66 seconde langzamer. “Jammer, maar m’n merrie sprong geweldig. Dat is echt een machine”, is ze laaiend enthousiast over de tienjarige High Five (v. Toulon).

Extra motivatie
‘Ladies first’ ging dus niet op bij Remco Been, die voor Hank Melse in het nabijgelegen Winterswijk werkt. Als er iets belangrijks te winnen valt, is hij er graag als eerste bij. “Ja, als je zo’n fijn en voorzichtig paard hebt, dan wil je toch competitief zijn. En op een concours als Outdoor Gelderland krijg ik toch wel extra motivatie om te winnen. Niet alleen vanwege mijn kennissen en vrienden erbij, maar ook omdat dit een prachtig concours is”, vertelt Remco Been.

De Wierdenaar rijdt regelmatig wedstrijden op Paardensportcentrum Lichtenvoorde, maar moest nu wel twee keer met de ogen knipperen bij aankomst. De entourage is prachtig. “Het is hier altijd strak en netjes, maar hoe het er nu uit ziet… Je kan het haast niet geloven. Hier doe je het voor. Ik rijd echt graag op een mooi concours. Ik rijd liever wat verder met de vrachtwagen met paarden dan dat ik alleen maar op concoursen zonder publiek kom. Dan heb ik de eerste dag al heimwee, nu wil ik niet eens naar huis”, lacht hij.

Dat hoeft ook niet, want na elke laatste rubriek is het feest op Outdoor Gelderland. Ook gastheer Eric Morssinkhof had wat te vieren, want zijn negen jaar jonge Noukie (v. Deauville van T&L) sprong twee vlekkeloze omlopen onder schoonzoon Melvin Greveling. Goed voor de zesde plaats. Dochter Micky Morssinkhof liet haar schimmelhengst Quintendros E (v. Quintender) op dit hoge niveau debuteren en reed stoer rond met slechts één balkje.

Komende dagen
De twee mooiste paardensportdagen staan nu voor de deur. Op zaterdagmiddag zijn er spannende springfinales, gevolgd door het Anemone Horse Trucks Dressuurgala vanaf 19.30 uur. Topruiters en trainers laten zien hoe zij hun talentvolle dressuurpaarden opleiden. Zondag is de slotdag, beginnend met ponysport en als afsluiter de Grote Prijs van de Provincie Gelderland op 1.55m niveau. Op beide dagen komen ook nog eens Bixie-ruiters, nog heel jonge deelnemers, aan de start en kunnen kinderen terug in de Kids Club waar ze allerlei activiteiten kunnen doen.

Winnaars zaterdag 18 juni
CSI1* 1.25m Corporate Fashion Industries Prijs: Sanne Vermeulen, Icarus LH (Etoulon VDL)
Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20m: Pietrix de Vries (Diamantina)
CSI3* 1.45m BKC Prijs: Johannes Ehning, C-Jay 3 (Carthago Z)
CSI3* 1.50m Stoeterij Sterrehof Prijs: Remco Been, Bridgetown Z (Big Star jr.)

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief