Bas Moerings bewijst goede vorm in 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs - Outdoor Gelderland

Bas Moerings bewijst goede vorm in 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs

15-jarige Lotte Borgers houdt hoofd koel in Stoeterij Sterrehof Trofee 1.10m
June 16, 2024
Van Bixie tot Grand Prix
June 16, 2024
15-jarige Lotte Borgers houdt hoofd koel in Stoeterij Sterrehof Trofee 1.10m
June 16, 2024
Van Bixie tot Grand Prix
June 16, 2024
Toon alles

Bas Moerings bewijst goede vorm in 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs

Bas Moerings gaat met twee overwinningen op Outdoor Gelderland in goede vorm een druk zomerseizoen in

Bas Moerings heeft een succesvolle week in Vragender. In de CSI3* Gemeente Oost Gelre Prijs was hij wederom de beste op een door de familie Moerings gefokt paard. De achtjarige merrie Lavesther had geen enkele moeite met het 1.40m parcours en zette een onaantastbare tijd neer.

De ruiter is dan ook zeer tevreden na afloop: “Lavesther is net acht jaar en is nu de overstap aan het maken naar de hogere klassen. Ze heeft er wel een paar 1.45m-parcoursen opzitten, maar is eigenlijk nog vrij groen op dit niveau. Het is wel een competitief paard. Dat maakt het voor mij als ruiter heel makkelijk. Ik hoef alleen maar te zeggen welke hindernis de volgende is.”

Bas Moerings heeft zijn Moerings-paarden goed in vorm in Vragender en dat belooft veel goeds voor deze zomer. “Ja, het gaat super. Deze proef is voor mij als ruiter ook een mooie opbouw richting de Grote Prijs van vanmiddag. Daar start ik met Kivinia, die eerder deze week de 1.50m proef won. Hopelijk behalen we daar ook een mooi resultaat”, aldus de ambitieuze ruiter.

Moerings had een flink gat geslagen naar de rest van het deelnemersveld. De verdeling van de daaropvolgende prijzen was spannend. De nummers twee tot en met zes finisthen allemaal in de 33 seconden. Felix Hassmann eindigde tweemaal in de top-vijf. De Duitser stuurde de achtjarige Conthargo PS naar plek twee en de evenoude Vithargos W.Z. naar de vijfde positie. De Tsjechische ruiter Albert Pisarik maakte het podium compleet met de elfjarige merrie Baltic Love. Wout-Jan van der Schans werd vierde op de tienjarige merrie A.S. Eden.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Auteur: Aline van der Waaij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief