Van Bixie tot Grand Prix - Outdoor Gelderland

Van Bixie tot Grand Prix

Bas Moerings bewijst goede vorm in 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs
June 16, 2024
Jörne Sprehe subliem naar triomf in Rabobank Grote Prijs van Outdoor Gelderland
June 16, 2024
Bas Moerings bewijst goede vorm in 1.40m Gemeente Oost Gelre Prijs
June 16, 2024
Jörne Sprehe subliem naar triomf in Rabobank Grote Prijs van Outdoor Gelderland
June 16, 2024
Toon alles

Van Bixie tot Grand Prix

Op zaterdagavond was er een verkleedparade met het thema ‘Parijs’ © Digishots

Outdoor Gelderland is er ook voor de allerjongste ruitertjes. Bixie & Friends organiseerde in een speciale piste een mini-cross, dressuurproefjes en, uiteraard, een springconcours. “Dit is de kweekvijver voor de Grote Prijs in de toekomst.” 

Kim van den Morsselaar vertelt enthousiast over de speciaal ingerichte graspiste met een evenzo druk programma als de CSI even verderop: “We zijn woensdag begonnen met aangepaste sport voor scholieren van speciaal onderwijs en deelnemers van zorginstellingen. In de middag organiseerde Sport voor Gehandicapten voor tien combinaties een dressuurproef. Vrijdag hebben we een clinic gehad van Anouk Kutschruiter. De jonge ruiters en amazones kregen les in groepjes van vier en daarna mochten ze een cross springen. Op zaterdag reden combinaties allemaal twee dressuurproefjes, met aan het eind een prijsuitreiking. Extra speciaal was de verkleedparade in de hoofdpiste voorafgaand het Anemone Horse Trucks Saturday Night Gala!”

De bixie-ruiters hadden zichzelf en hun pony uitgedost in het thema ‘Parijs’. Eén jonge amazone had zelfs de hand weten te leggen op een voormalig wedstrijdjasje van Marcus Ehning. Nu nog een maatje te groot, maar het leverde wel een bemoedigende duim omhoog op van de vorige eigenaar.

Kweekvijver voor de hoofdpiste
Een mooi voorproefje voor de ruiters van wat hen in de toekomst misschien wel te wachten staat. “De bixie is hopelijk de kweekvijver voor de hoofpiste. De jeugd is de toekomst, dus we moeten hier de basis leggen. Het gaat vooral om heel veel plezier hebben en de liefde voor hun pony. Ondertussen leren ze ook veel. Ze krijgen allerlei tips & tricks mee van de jury. Niet alleen over stap, draf en galop. Juist ook over welzijn. Zo wordt er in de proeven speciaal aandacht geschonken aan het belonen. Hoe ze leuk en lief voor hun pony kunnen zijn en samen leren. Fouten maken mag, het gaat erom hoe je ze herstelt. Natuurlijk vertellen we ook wat ze juist wel goed doen. We zien de kinderen glimlachen van oor tot oor en dat is geweldig!”, vertelt Kim van den Morsselaar enthousiast.

 

 

Auteur: Aline van der Waaij 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief