Congres ‘Hippische sport van conservatief naar innovatief’ - Outdoor Gelderland

Congres ‘Hippische sport van conservatief naar innovatief’

Topprogramma op Ondernemersdag tijdens Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Michelin sterren stralen op Culifair Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Topprogramma op Ondernemersdag tijdens Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Michelin sterren stralen op Culifair Outdoor Gelderland
May 1, 2014
Toon alles

Congres ‘Hippische sport van conservatief naar innovatief’

In de paardensport wordt nog weinig gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis en technologie om de prestaties van ruiter en paard te monitoren en te verbeteren. In samenwerking met InnoSportNL en de KNHS nodigt Outdoor Gelderland u op vrijdag 6 juni graag uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het belang van innovatie in de hippische sport en de volgende stappen.

Hippische innovaties worden belicht vanuit de invalshoeken sport- praktijk, wetenschappelijke onderbouwing en toepasbaarheid. Experts vanuit de sport, het bedrijfsleven en de wetenschap (Maarten van der Heijden, Nico Delleman, George de Jong, Berber van den Berg en John van de Laar) gaan deze middag vanaf 15.00 uur met u het gesprek aan op Congrescentrum Papendal.

Naast het algemene programma kunt u kiezen uit de volgende parrallelsessies:
1. Sensoren & belasting in de paardensport met John Voskamp, directeur Rosmark i.s.m. Chris van Meijl, directeur FreeSense Solution. Hoe kunnen we via sensoren belasting in de paardensport monitoren? Ook om bijvoorbeeld kreupelheid objectief te bepalen.

2. Hartslagmonitoring van paarden met Carolien Munsters, directeur Moxie Sport. Hoe zijn trainingen te loggen zodat in de toekomst mogelijkheden naar periodiseren kunnen ontstaan?

3. Meten en weten op het gebied van slaap en voeding met Luc van Agt, manager InnoSportLab Papendal. Wat kan feedback voor topsporters en coaches/trainers betekenen?

Mis deze kennis- en inspiratiesessie niet. Aanmelden kan tot 20 mei voor 55 euro per persoon via www.outdoorgelderland.nl. Additioneel is het mogelijk om een dinerarrangement te boeken op Outdoor Gelderland. U wordt ontvangen op de VIP-loge en onder het genot van een diner- en drankarrangement kunt u genieten van internationale dressuursport. Tijdens het avondprogramma wordt de CDI-4* Prix St. Georges verreden. De kosten voor dit arrangement zijn 40 euro.

 www.outdoorgelderland.nl/innovatiecongres/

Comments are closed.