DAG 1: 1.30m winnaar Stef Veldhuis: “Belangrijkste is met goed gevoel ring uitkomen” - Outdoor Gelderland

DAG 1: 1.30m winnaar Stef Veldhuis: “Belangrijkste is met goed gevoel ring uitkomen”

Springruiter Lucas Porter wil met Manestream impact maken op paardenwereld
June 13, 2023
DAG 2: Outdoor Gelderland: Johannes Ehning zet startbewijs meteen om in 1.50m zege
June 16, 2023
Springruiter Lucas Porter wil met Manestream impact maken op paardenwereld
June 13, 2023
DAG 2: Outdoor Gelderland: Johannes Ehning zet startbewijs meteen om in 1.50m zege
June 16, 2023
Toon alles

DAG 1: 1.30m winnaar Stef Veldhuis: “Belangrijkste is met goed gevoel ring uitkomen”

De eerste groep internationale springpaarden is warmgedraaid op Outdoor Gelderland en veel ruiters hebben de imposante springring kunnen verkennen. Het grote paardensportevenement in Vragender draait op volle toeren en de eerste winnaars zijn gehuldigd.

Op woensdag 14 juni stond de internationale CSI1* reeks met rubrieken op 1.20m en 1.30m hoogte op het programma. Stef Veldhuis won de 1.30m Double M Stables Prijs, al was hij 0,01 seconde langzamer dan de Duitse Christina Gierlich. Het aantal deelnemers met 103 was zo groot dat er twee prijzenschalen gehanteerd werden. Ook Gierlich werd dus eerste. Beide deelnemers nemen regelmatig deel aan de wedstrijden op Paardensportcentrum Lichtenvoorde, nu dus ook in de internationale setting.

Stef Veldhuis (21) is de zoon van de succesvolle springruiter en africhter Steven Veldhuis uit Haaksbergen, maar zelf kan hij er ook wat van. “Heel eerlijk gezegd: Heel hard heb ik niet eens gereden voor mijn gevoel. Mijn rondje liep gewoon heel mooi, ik heb een heel snel beestje en ze draait heel makkelijk”, vertelt hij. Eind april pakten ze hun allereerste internationale overwinning op 1.40m niveau in het Duitse Riesenbeck.

De jonge ruiter had de achtjarige schimmelmerrie Karolitha (London x Berlin) gezadeld van fokker Gert-Jan Heijting. “Mijn vader heeft moeder Farah Diba nog op 1.40m niveau uitgebracht. We hebben Karolitha al vanaf haar vierde jaar in opleiding en we hopen op nog meer mooie dingen. Ik probeer steeds m’n eigen rondje te rijden en met een goed gevoel de ring uit te komen, ook voor het paard. Die moet er ook beter van worden. Een 1.30m rubriek winnen is niet het einddoel”, lacht hij.

De 1.20m Harry’s Horse Prijs werd op woensdagmiddag gewonnen door Renee Hazeleger met Pippi L. De Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee op 1.10m hoogte ging naar Daphne Mol met Lemoncello. De finalewinnaars van de Venhorst Fourage Talentencompetitie waren Ilse Mol (1.00m niveau), Lotte Borgers (1.10m) en Guusje Gaasbeek (1.20m).

Ondertussen zijn alle internationale springpaarden ingecheckt en ‘fit to compete’ bevonden door de aanwezige dierenartsen. Morgen, donderdag, staan er vier springrubrieken op het programma, waarbij de 1.50m proef om 19.50 uur van start gaat.

Tip: Volg ons ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief