Springruiter Lucas Porter wil met Manestream impact maken op paardenwereld - Outdoor Gelderland

Springruiter Lucas Porter wil met Manestream impact maken op paardenwereld

Groot spektakel op vrijdagavond: Rodeo rijden en parcous springen
June 11, 2023
DAG 1: 1.30m winnaar Stef Veldhuis: “Belangrijkste is met goed gevoel ring uitkomen”
June 14, 2023
Groot spektakel op vrijdagavond: Rodeo rijden en parcous springen
June 11, 2023
DAG 1: 1.30m winnaar Stef Veldhuis: “Belangrijkste is met goed gevoel ring uitkomen”
June 14, 2023
Toon alles

Springruiter Lucas Porter wil met Manestream impact maken op paardenwereld

Internationaal springruiter Lucas Porter draagt verschillende petten tijdens de komende editie van Outdoor Gelderland. De deels in Nederland woonachtige Amerikaan zal met zijn paarden Kentucky N en Vigakata niet alleen een sportieve gooi doen naar een prijs in de internationale springrubrieken, maar presenteert in Vragender ook zijn gloednieuwe paardentransportbedrijf Manestream aan het publiek. Met Manestream wil Porter het vervoer van paarden tussen Europa en Amerika efficiënter én nog paardvriendelijker organiseren.

“Manestream is het eerste paardenvervoersbedrijf dat aan beide kanten van de Atlantische Oceaan vertegenwoordigd is. Dat is uniek, want alle andere transportbedrijven werken met een partner of agent aan de andere kant van de plas” begint Porter te vertellen. “Doordat wij alles in eigen huis hebben, kunnen wij het hele proces voor mens en paard veel efficiënter, sneller, makkelijker en beter maken.”

Veel ervaring
Met zijn 25 jaar is Porter waarschijnlijk één van de jongste spelers in de wereld van het globale vervoer van paarden. Echter, slechts weinigen zullen zoveel ervaring hebben met het hele proces als hij. Al ruim zeven jaar vliegt Porter paarden van hem en zijn broer Wilton heen en weer tussen hun Amerikaanse stal in Florida en hun Europese basis bij Jeroen Dubbeldam in Weerselo. Porter vertegenwoordigde de Verenigde Staten in landenwedstrijden op beide continenten, won grote prijzen en reisde van het ene concours naar het andere. Hij zag met eigen ogen hoe inefficiëntie ten koste kan gaan van het welzijn van de paarden.

Minder stress en wachttijden
“Omdat ik een paardenman ben, is het voor mij heel belangrijk dat mijn paarden met zo min mogelijk stress en zo min mogelijk wachttijden kunnen reizen,” benadrukt Porter. “Ook als ze van de ene kant van de oceaan naar de andere kant moeten reizen. Bij Manestream zijn we er echt heel scherp op dat de paarden van hun eigen stal direct naar het vliegveld gaan en vervolgens aan de andere kant van de plas ook weer zo snel mogelijk naar hun nieuwe stal vervoerd worden. Het scheelt enorm dat wij vertegenwoordigd zijn op beide continenten. Daardoor kunnen we het administratieve proces veel efficiënter maken.”

Mijn paarden zijn mijn partners
Het is een nobel streven van Porter, die weet hoe belangrijk het welzijn van de paarden is. Niet alleen om sportieve resultaten te behalen, maar ook uit ethisch oogpunt. “Wij houden paarden, wij sporten met paarden, wij reizen met paarden. We zijn het aan hen verplicht om dat allemaal zo goed en paardvriendelijk mogelijk te doen. Paardenwelzijn is voor mij heel belangrijk. Mijn paarden zijn mijn partners en je partners behandel je met liefde en respect.

Levensdoelen
“Eén van mijn levensdoelen is om een positieve impact te maken op de paardenwereld. Uiteraard hoop ik nog lang goede resultaten te behalen in de wedstrijdring, maar ik wil ook heel graag mijn stempel drukken op de paardentransportwereld. Het doel is uiteindelijk om de paardentransportsector te moderniseren. Technologie doet tegenwoordig overal zijn intrede, ook in de paardenbranche. We hebben technologie die ons helpt de bodem te beoordelen en technologie die ons precies vertelt waar je tijd verloor in een barrage. Ook de paardenbranche is langzaam aan het moderniseren, maar in de transportsector kan dat nog veel beter. Of het nu gaat om het boeken van een paardenvlucht via een app of het online stroomlijnen van gegevens. Ik hoop dat Manestream op dat gebied impact gaat maken en uitgroeit tot een bedrijf dat erom bekend staat het vervoer van paarden structureel te hebben verbeterd; efficiënter, sneller, veiliger en minder ingewikkeld dan het nu is.”

 

www.flymanestream.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aanmelden voor Nieuwsbrief