Deelnemers aan Outdoor Gelderland in topvorm - Outdoor Gelderland

Deelnemers aan Outdoor Gelderland in topvorm

Shoppen, lekker eten en swingen op Outdoor Gelderland
May 16, 2013
Avondprogramma Culifair bekend
May 24, 2013
Shoppen, lekker eten en swingen op Outdoor Gelderland
May 16, 2013
Avondprogramma Culifair bekend
May 24, 2013
Toon alles

Deelnemers aan Outdoor Gelderland in topvorm

Outdoor Gelderland van 29 mei tot en met 2 juni op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem belooft een grandioze paardensportweek te worden. Op de deelnemerslijst staan grote namen en jonge talenten die afgelopen weekend enorm succesvol waren op de verschillende internationale concoursen.

Vrijdag won het Nederlands springequipe de prestigieuze landenwedstrijd in de Franse badplaats La Baule, waarvan drie van de vier teamleden naar Outdoor Gelderland komen. Dat zijn Albert Voorn en de broers Hendrik-Jan en Frank Schuttert. Het succes voor de pas 19-jarige Frank Schuttert hield niet op, want op zondag was hij één van de hoofdrolspelers in de Grote Prijs en kreeg hij het Franse publiek op de banken. Op magistrale wijze won hij de tweede prijs van 40.000 euro met zijn toppaard Winchester, die hij in Arnhem ook zal zadelen.

Oud-olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam had zijn paarden in het Duitse Wiesbaden fantastisch aan het springen. Utascha SFN won op zondagavond zelfs de kwalificatie voor de Grote Prijs na een pijlsnelle barrage en zal net als de hengst Quality Time TN naar Outdoor Gelderland komen. Hetzelfde geldt voor de Australische Edwina Tops-Alexander, getrouwd met paardenhandelaar Jan Tops uit Valkenswaard. Deze topamazone verdiende op hetzelfde concours 57.000 euro in de Global Champions Tour door op zaterdagavond door tweede te worden.

Tim Hendrix uit Baarlo zette zondag een goede prestatie neer door met Varanka SFN vierde te worden in de Grote Prijs van Bethune. Wout-Jan van der Schans won er de Grote Prijs kwalificatie met Sacramento en Gelders talent Dennis van den Brink won met Royal Dream de vdB Cup voor Young Riders in Roosendaal.

Ook onder de dressuurkandidaten die op Outdoor Gelderland aan de start verschijnen, zijn er opvallende successen te melden. Edward Gal won in het Oostenrijkse Treffen de Grand Prix én de kür op muziek met zijn toppaard Glock’s Undercover, waarbij hij concurrentie ver achter zich liet. Hans Peter Minderhoud pakte een glansrijke zege in de kür op muziek op Intermediaire I niveau met Glock’s Ziesto, zijn droompaard voor de volgende Olympische Spelen.

Kortom, de vorm is er. Op Outdoor Gelderland zal sport van de bovenste plank geleverd worden!

www.outdoorgelderland.nl

De 19-jarige Frank Schuttert uit De Steeg en Winchester, die afgelopen zondag het Franse publiek in La Baule nog op de banken kregen, is één van de grote talenten op Outdoor Gelderland.

Auteur persbericht: Wendy Scholten

 

Comments are closed.