Edward Gal en Voice warmen publiek Outdoor Gelderland op - Outdoor Gelderland

Edward Gal en Voice warmen publiek Outdoor Gelderland op

Oekraïnse zege op Outdoor Gelderland
June 1, 2013
Albert Zoer wint de Anemone Horse Truck Prijs met Abra Kadabra
June 2, 2013
Oekraïnse zege op Outdoor Gelderland
June 1, 2013
Albert Zoer wint de Anemone Horse Truck Prijs met Abra Kadabra
June 2, 2013
Toon alles

Edward Gal en Voice warmen publiek Outdoor Gelderland op

Terwijl de kou neersloeg op de volgepakte tribunes van Outdoor Gelderland wisten Edward Gal en de KWPN-hengst Voice het publiek op zaterdagavond toch op te warmen. Met een adembenemende kür op muziek kwam het tweetal uit op een zeer hoge score van 81,255%, ondanks dat Voice vorige week pas zijn allereerste Grand Prix-dressuurproef liep.

De vele toeschouwers bleven tot de laatste minuut zitten tijdens de Ing. Gaston Glock Prijs en gaven de topruiters een hartverwarmend applaus mee. “Ongelooflijk”, waardeert Edward Gal. Voice (v. De Niro) heeft er een hoop fans bijgekregen. Het duurde even voordat het Grand Prix-debuut werd gemaakt, maar dat wachten was het waard gezien de scores. “Hij heeft een blessure gehad, maar de grootste reden is dat ik echt het gevoel wilde hebben dat hij er klaar voor was. Ik wil het wel goed doen”, vertelt Edward Gal. “Het leuke is dat dan ook nog lukt in rubrieken die door Glock gesponsord worden.”

“Het fijne van Voice is: hij kan alles goed. Nu moet hij alleen nog leren om dat ook in de ring te laten zien. Op het voorterrein raakte hij behoorlijk afgeleid door een merrie, maar in de ring was hij weer bij de les. Hij heeft een motor, je hebt steeds het gevoel dat hij wil blijven gaan en dat is een kwaliteit die je nodig hebt op dit niveau.”

Hans Peter Minderhoud pakte vanavond revanche met een derde prijs op Glock’s Romanov (v. Rhodiamant). Gisteren ging de beeldschone hengst werkelijk subliem van start. “Tot hij begon te spoken en bleef spoken. Daardoor kelderde de score en moesten we vandaag al als derde de ring in. Als je zo vroeg in het veld moet starten, is het altijd moeilijk om in de kopgroep te finishen, maar het is gelukt”, vertelt Hans Peter Minderhoud.

 “Maar daar heeft hij wel wat voor moeten doen”, lacht partner Edward Gal. “Ja, ik ben vanochtend om half 6 opgestaan om Romanov in de hoofdpiste te kunnen trainen”, zegt Hans Peter Minderhoud. “Het liep vandaag al veel beter. Het is nog maar onze derde Grand Prix proef samen en de eerste kür. Rotterdam en het NK in Hoofddorp is nu de planning en mijn doel is om het EK te halen.”

Het Glock-feestje werd lichtelijk verstoord door de Duitser Christoph Koschel, die tweede werd met de Oldenburger hengst Rubin Cortes (v. Rubin-Royal). Beide CD’s haperden, waardoor de start even op zich liet wachten. De proef werd uiteindelijk met 75,575% gewaardeerd, een fractie meer dan die van Minderhoud. Koschel is dik tevreden. “Ik rijd deze hengst nog maar vijf maanden en dit was onze tweede internationale concours en onze eerste keer kür op muziek. We gaan komende tijd wat kleinere wedstrijden rijden om hem ervaring op te laten doen.”

Voor Nederland pakte Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) de vierde prijs mee met 74,90%. Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Blom’s Wynton (v. Jazz) werden zesde met 74,625%.

De Intermediare I werd gewonnen door Robin Beekink met haar Bella Rosa (v. Belissimo M) met een percentage van 68.16. Tweede werd Christianne Goes met Accountancy Ultimo (v. Welt Hit II) met een 66.89 % en op een mooie derde plaats kwam Yessin Rahmouni met zijn Van Krack STH (v. Krack C) met 65.37 %.

 Foto Edward Gal met Voice

Comments are closed.