Symposium over dierwelzijn en duurzaamheid op Outdoor Gelderland - Outdoor Gelderland

Symposium over dierwelzijn en duurzaamheid op Outdoor Gelderland

Via Outdoor Gelderland kans op Olympische Spelen
June 9, 2019
Masterclass parcoursbouwer op Outdoor Gelderland. Iets voor jou?
June 13, 2019
Via Outdoor Gelderland kans op Olympische Spelen
June 9, 2019
Masterclass parcoursbouwer op Outdoor Gelderland. Iets voor jou?
June 13, 2019
Toon alles

Symposium over dierwelzijn en duurzaamheid op Outdoor Gelderland

Dierenwelzijn, sensing en duurzaamheid worden op donderdag 4 juli onder de loep genomen tijdens de innovatiedag op Outdoor Gelderland. Van Hall Larenstein organiseert de hele dag door een hackathon, rondetafel en symposium voor studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden in samenwerking met het internationaal concours in Arnhem met aansluitend een netwerkborrel. 

Sprekers

Tussen 13.30 en 17.00 uur zullen verschillende sprekers vertellen over duurzaamheid binnen bedrijven. Het plenair wordt geopend door de dagvoorzitter Dirk Willem Rosie. De rest van de middag is gevuld met interessante sprekers zoals Dr. Ir. Wiepk Voskamp (Lector van Hall Larenstein), OneSwitch en Fenna Westerduin, Anton van Limpt (ondernemer van het jaar 2019) en John Voskamp (project De Paardensprong).

De dag bestaat uit vier verschillende evenementen/onderdelen die deels parallel aan elkaar lopen. Het doel van het symposium is vooral kennismaking van verschillende spelers in de hippische markt rondom duurzaamheid, welzijn en sensing, maar ook inspiratie bieden voor ondernemers en studenten voor een duidelijke toekomstvisie. Het overkoepelend thema is Green Equine Innovation. Aanmelden kan via www.ondernemersdag.com.

Onderdeel 1: Green Equine Innovation Prize

Deze prijs wordt verleend aan een bedrijf of een product met een sterke visie voor de toekomst van de paardensport. Het product of bedrijf moet een duidelijke visie hebben in het verbeteren van de sector en/of de paardensport. Deze visie moet gekoppeld zijn aan het verbeteren van dierenwelzijn en/of duurzaamheid in de hippische sector met het inzetten van technologieën/sensoren voor het behalen van deze visie. Bedrijven kunnen hun idee pitchen met behulp van een poster. De bezoekers kiezen een winnaar. 

Onderdeel 2: Green Equine Hackathon

De green hackathon richt zich op studenten van verschillende studierichtingen. In multidisciplinaire groepen gaan zij aan de slag om voor een professioneel hippisch bedrijf een duurzame/innovatieve oplossing te bedenken. De doelstelling is om uit te vinden: hoe kunnen wij duurzaamheid of welzijn verbeteren op het bedrijf en hoe kunnen x-technologieën hierbij ingezet worden. De studenten werken in verschillende rondes hun idee uit en presenteren deze aansluitend door middel van een pitch. 

In onderdeel 4 krijgen alle bezoekers de kans om het beste idee te kiezen uit de 5 pitches. Hierdoor worden de winnaars van de hackathon gekozen. Voor studenten is de deelname aan de dag gratis.  

Onderdeel 3: Ronde tafel gesprek – Equine Sensing

In de’ Ronde tafel’ worden verschillende partijen uit de dierdomein en ICT/sensor domein bij elkaar gebracht en bespreken ze mogelijke initiatieven rondom de inzet van x-technologie (informatie, communicatie en sensoren technologie) in de paardensport. Het doel van de tafel is kennismaking en uitwisseling van toekomstvisies en ideeën van de aanhakende partijen. Voor deelnemers aan de rondetafel worden de kosten voor de dag gedekt door de subsidie. 

Onderdeel 4: Green Equine Innovation – Ondernemersdag

Voor dit deel is iedereen met interesse in innovaties en duurzaamheid welkom. Tickets zijn te koop voor 40 euro via www.ondernemersdag.com. Het programma biedt naast inspirerende sprekers ook ruimte voor de studenten en bedrijven uit onderdeel 1 en 2 om hun ideeën te pitchen. Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt en is er voldoende mogelijkheid voor studenten, ondernemers en bezoekers om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomstvisie voor de paardensector tijdens de netwerkborrel. 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door het EFRO project ‘Monitoren van diergedrag, diergezondheid en dierenwelzijn (x3D)’ dat door OP OOst gefinancierd wordt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *